Ik heb het recept van de super lekkere chocolade cupcakes toegevoegd in het recepten boek.

Afdrukken

Chocolade cupcakes

3 dubbele chocolade verwennerij.
Auteur admin

Equipment

  • Cupcake tray voor 12 stuks
  • 12 papieren liners goed passend in de tray
  • 1 Spuitzak
  • 1 groot spuitmondje

Ingrediënten

Droge Ingrediënt.

  • 140 gram Patent bloem
  • 50 gram Cacaopoeder
  • 7 gram Bakpoeder
  • 220 gram Suiker
  • 8 gram Vanilline suiker
  • 1 gram Zout

Natte Ingrediënt

  • 50 gram Ei
  • 120 gram Koude vers gezette koffie
  • 60 gram Melk
  • 60 gram Olie

Chocolade botercreme

  • 250 gram Roomboter
  • 60 gram Poedersuiker
  • 250 gram Vanilline vla
  • 150 gram Pure chocolade

Decoratie

  • 1 pot Nutela

Instructies

Koffie zetten.

  • Maak op de een of andere manier gewone koffie. En zorg dat deze koud is of word.

Chocolade beslag maken.

  • Verwarm de oven voor op 180C gewoon of 150C hetelucht.
  • Doe alle droge ingredienten in een kom, het liefst met een tuit. En meng deze met behulp van een garde goed door elkaar. Let er op dat de klontjes van de cacaopoeder weg zijn.
  • Doe de natte ingredienten bij elkaar, in een litersmaat, en meng ze met behulp van de garde. Giet dit mengsel direct bij het droge mengsel, en roer het vervolgens goed door elkaar.
  • Giet het beslag direct uit de kom, of als dit niet handig is, giet het beslag over in de litersmaat, en giet het uit de litersmaat in de cupcake vormpjes, en verdeel het gelijkmatig over de 12 vormpjes.
  • Zet de tray in de oven gedurende 25 minuten.
  • Laat ze na het bakken eerst goed afkoelen. Anders drijft de chocoladecreme er vanaf.

Chocolade botercreme

  • Zorg dat de roomboter goed zacht is. Maar hij mag net niet vloeibaar zijn want anders lukt het niet.
  • Laat de boter met behulp van de vlinder onder keukenmachine 5 minuten luchtig draaien. Zorg dat er geen stukken boter in de vlinder blijven hangen.
  • stop de machine en voeg de poedersuiker toe, en laat dit er even rustig doorheen draaien.
  • Zorg dat de vla niet te koud is. Maak hem desnoods in de magetron even iets warmer. Maar niet meer dan 25C. Voeg dit vervolgens gelijdelijk toe aan de boter. En laat het geheel nog even luchtig draaien.
  • Smelt de chocolade au bain marie of met behulp van de magnetron. De chocolade moet maar net vloeibaar zijn, en zonder klontjes.
  • Voeg de chocolade nu gelijdelijk toe aan de draaien botercreme. Krap de bekken goed bij en meng dit daarna goed door elkaar. De creme is nu klaar.

Decoreren

  • Doe het kartelspuitje in de spuitzak en doe hier vervolgens de creme in.
  • Haal de cupcakes uit de tray.
  • Maak mooie grote rozetten met de boter creme, op de cupcakes.
  • Decoreer ze naar eigen inzicht met Nutela, chocovlokken of pecanoten.

Notities

Hiermee ga je echt scoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept