Eierkoeken zonder amonium

Soort recept: Banket, Beslag, Cake, Gebak
Land van oorsprong: Brabant, Nederland
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., uit school, vrij tijd
Aantal: 5 eierkoeken
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Weegschaal
  • Spuitzak
  • Bakplaat

Ingrediënten

Opkloppen

  • 50 gram Eiwit

Mengen en tijdens het opkloppen geleidelijk toevoegen aan het eiwit, en tot stand kloppen.

  • 60 gram ei
  • 100 gram Fijne kristalsuiker
  • 3 gram Citroenrasp

Zefen en door de opgeklopte massa spatelen.

  • 100 gram Patentbloem
  • 5 gram Custard poeder
  • 4 gram Bakpoeder

Decoratie

  • 15 gram poedersuiker

Werkwijze

  • Klop het eiwit op
  • Roer het ei, de suiker, en de citroenrasp door elkaar en voeg het geleidelijk toe aan het opkloppende eiwit, en klop het geheel tot stand.
  • Zeef de bloem samen met de custard en de bakpoeder, boven op de opgeklopte massa, en spatel het geheel door elkaar.
  • Spuit met behulp van een spuitzak mooie eierkoeken op bakpapier, of op een gesmeerde en met bloem bestoven bakplaat.
  • Bestuif ze ligt met poedersuiker, en bak ze direct af.
  • 190°C of 160°C hete lucht 8 minuten.
  • Direct na het bakken lossen van de bakplaat of het papier.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.