Eierkoeken zonder amonium
Soort recept: Banket, Beslag, Cake, Gebak
Land van oorsprong: Brabant, Nederland
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., uit school, vrij tijd
Aantal: 5 eierkoeken
Auteur: Carel van Driel
Keukenmachine
Weegschaal
Spuitzak
Bakplaat
Mengen en tijdens het opkloppen geleidelijk toevoegen aan het eiwit, en tot stand kloppen.
- 60 gram ei
- 100 gram Fijne kristalsuiker
- 3 gram Citroenrasp
Zefen en door de opgeklopte massa spatelen.
- 100 gram Patentbloem
- 5 gram Custard poeder
- 4 gram Bakpoeder
Klop het eiwit op
Roer het ei, de suiker, en de citroenrasp door elkaar en voeg het geleidelijk toe aan het opkloppende eiwit, en klop het geheel tot stand.
Zeef de bloem samen met de custard en de bakpoeder, boven op de opgeklopte massa, en spatel het geheel door elkaar.
Spuit met behulp van een spuitzak mooie eierkoeken op bakpapier, of op een gesmeerde en met bloem bestoven bakplaat.
Bestuif ze ligt met poedersuiker, en bak ze direct af.
190°C of 160°C hete lucht 8 minuten.
Direct na het bakken lossen van de bakplaat of het papier.