Speculaas poppen

Soort recept: Boterdeeg
Land van oorsprong: Nederland
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee.
Aantal: 1245 gram
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Deegkrabber
  • Bakpapier
  • Rolstok

Ingrediënten

  • 175 gram Roomboter
  • 210 gram Basterdsuiker
  • 1 gram Zout
  • 5 gram Citroenrasp
  • 30 gram water
  • 25 gram Kruimels
  • 250 gram Zeeuwse bloem. (Patisserie bloem Soubry)
  • 75 gram Patentbloem
  • 4 gram koolzuur. (Baking soda)
  • 12 gram Speculaaskruiden
  • 2 gram Kaneel

Werkwijze

  • Doe de kruimels en het water in een schaaltje en laat dit zacht worden.
  • Maak op de bekende manier een zetdeeg.
  • Laat het deeg 24 uur rusten in de koelkast.
  • Haal het deeg ruim voor gebruik uit de koelkast, zodat het niet keihard is.
  • Werk het deeg even door, zodat het weer soepel is.
  • Vorm het tot het gewenste model.
  • Bak het af, afhankelijk van de grote, 150°C +/- 20 minuten
  • Kruidnootjes 170°C +/- 20 minuten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.