Speculaas poppen

Soort recept: Boterdeeg
Land van oorsprong: Nederland
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee.
Aantal: 1245 gram
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Deegkrabber
  • Bakpapier
  • Rolstok

Ingredi├źnten

  • 500 gram Patisserie bloem (Soubry)
  • 320 gram Roomboter
  • 302 gram Bruine basterdsuiker
  • 32 gram poedersuiker
  • 52 gram ei
  • 6 gram Zout
  • 5 gram Bakpoeder
  • 3 gram Ammonium
  • 25 gram Speculaaskruiden

Werkwijze

  • Maak op de bekende manier een zetdeeg.
  • Laat het deeg 24 uur rusten in de koelkast.
  • Werk het deeg even door, zodat het weer soepel is.
  • Vorm het tot het gewenste model.
  • Bak het af, afhankelijk van de grote, 140┬░C +/- 20 minuten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.