Soort recept: Boterdeeg
Land van oorsprong: Nederland
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee.
Aantal: 1245 gram
Auteur: Carel van Driel
Weegschaal
Deegkrabber
Bakpapier
Rolstok
- 175 gram Roomboter
- 210 gram Basterdsuiker
- 1 gram Zout
- 5 gram Citroenrasp
- 30 gram water
- 25 gram Kruimels
- 250 gram Zeeuwse bloem. (Patisserie bloem Soubry)
- 75 gram Patentbloem
- 4 gram koolzuur. (Baking soda)
- 12 gram Speculaaskruiden
- 2 gram Kaneel
Doe de kruimels en het water in een schaaltje en laat dit zacht worden.
Maak op de bekende manier een zetdeeg.
Laat het deeg 24 uur rusten in de koelkast.
Haal het deeg ruim voor gebruik uit de koelkast, zodat het niet keihard is.
Werk het deeg even door, zodat het weer soepel is.
Vorm het tot het gewenste model.
Bak het af, afhankelijk van de grote, 150°C +/- 20 minuten
Kruidnootjes 170°C +/- 20 minuten