Soort recept: Grootbrood, Zuurdesem
Land van oorsprong: internationaal
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 3 Broden
Auteur: Carel van Driel
Keukenmachine
Cake blik
Weegschaal
- 1000 gram Volkorenmeel
- 20 gram Gist
- 20 gram Zout
- 200 gram zuur desem
- 650 gram water
- 200 gram in was water
Maak een deeg van alle grondstoffen een goed gekneed deeg.
Als het deeg goed gevormd is kun je geleidelijk het in was water toevoegen.
Deeg temperatuur 30°C
Laat het deeg +/- 60 minuten rijzen in een afgedekte bak.
Maak een deel van de werkbank nat, en stort het deeg hierop uit de bak.
Weeg het nu af op het gewenste formaat, en vorm het direct tot een brood, en plaats het in een ingesmeerd bakblik.
Laat dit 20-30 minuten rijzen in de narijs.
Steek eventueel halverwege de narijs de broden in met een deegsteker.
Bak het af op 250°C of 220°C hete lucht, in 60 minuten.