Geen producten in winkelwagen
Allisonbrood.

Aantal: 3 Broden
Benodigdheden
- Keukenmachine
- Cake blik
- Weegschaal
Ingrediënten
- 1000 gram Volkorenmeel
- 20 gram Gist
- 20 gram Zout
- 200 gram zuur desem
- 650 gram water
- 200 gram in was water
Werkwijze
- Maak een deeg van alle grondstoffen een goed gekneed deeg.
- Als het deeg goed gevormd is kun je geleidelijk het in was water toevoegen.
- Deeg temperatuur 30°C
- Laat het deeg +/- 60 minuten rijzen in een afgedekte bak.
- Maak een deel van de werkbank nat, en stort het deeg hierop uit de bak.
- Weeg het nu af op het gewenste formaat, en vorm het direct tot een brood, en plaats het in een ingesmeerd bakblik.
- Laat dit 20-30 minuten rijzen in de narijs.
- Steek eventueel halverwege de narijs de broden in met een deegsteker.
- Bak het af op 250°C of 220°C hete lucht, in 60 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.