Allisonbrood.

Allinsonbrood

Soort recept: Grootbrood, Zuurdesem
Land van oorsprong: internationaal
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 3 Broden
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Cake blik
  • Weegschaal

Ingrediënten

  • 1000 gram Volkorenmeel
  • 20 gram Gist
  • 20 gram Zout
  • 200 gram zuur desem
  • 650 gram water
  • 200 gram in was water

Werkwijze

  • Maak een deeg van alle grondstoffen een goed gekneed deeg.
  • Als het deeg goed gevormd is kun je geleidelijk het in was water toevoegen.
  • Deeg temperatuur 30°C
  • Laat het deeg +/- 60 minuten rijzen in een afgedekte bak.
  • Maak een deel van de werkbank nat, en stort het deeg hierop uit de bak.
  • Weeg het nu af op het gewenste formaat, en vorm het direct tot een brood, en plaats het in een ingesmeerd bakblik.
  • Laat dit 20-30 minuten rijzen in de narijs.
  • Steek eventueel halverwege de narijs de broden in met een deegsteker.
  • Bak het af op 250°C of 220°C hete lucht, in 60 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.

Geef een reactie

Rating recept