Amandel koffiebroodjes

Soort recept: Gevuld kleinbrood
Land van oorsprong: Holland
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., uit school
Aantal: 40 broodjes
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Bakpapier
  • Deegkrabber
  • Bakplaat
  • Rolstok

Ingrediënten

Deeg

  • 1000 gram patentbloem
  • 80 gram Gist (verse)
  • 20 gram Zout
  • 100 gram Witte basterdsuiker
  • 150 gram Roomboter
  • 480 gram water

Spijs

  • 550 gram Amandelspijs
  • 90 gram water
  • 150 gram Geschaafde amandelen

Werkwijze

  • Maak van alle grondstoffen een stevig deeg, niet te lang kneden. 24°C
  • Slap de spijs af met het water.
  • Rol het deeg na een korte rijs uit tot een plak van 100X40 centimeter.
  • verdeel de afgeslapte spijs over de gehele plak.
  • Strooi de amandelschaafsel er over, maar laat een paar centimeter aan de onderkant vrij.
  • Rol de plak nu op van boven naar onder.
  • Rol de pil iets langer naar 120 centimeter lengte.
  • Snij met een zaagmes plakjes van 3 centimeter dikte.
  • Druk de stukjes nu al een cadetje en leg direct op een bakplaat met bakpapier.
  • Narijs 45 minuten. Bakken 230°C of 210°C hete lucht. 8 minuten.
  • Na het bakken met boter besmeren om uitdrogen te voorkomen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.