Soort recept: Gevuld kleinbrood
Land van oorsprong: Holland
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., uit school
Aantal: 40 broodjes
Auteur: Carel van Driel
Weegschaal
Bakpapier
Deegkrabber
Bakplaat
Rolstok
Deeg
- 1000 gram patentbloem
- 80 gram Gist (verse)
- 20 gram Zout
- 100 gram Witte basterdsuiker
- 150 gram Roomboter
- 480 gram water
Spijs
- 550 gram Amandelspijs
- 90 gram water
- 150 gram Geschaafde amandelen
Maak van alle grondstoffen een stevig deeg, niet te lang kneden. 24°C
Slap de spijs af met het water.
Rol het deeg na een korte rijs uit tot een plak van 100X40 centimeter.
verdeel de afgeslapte spijs over de gehele plak.
Strooi de amandelschaafsel er over, maar laat een paar centimeter aan de onderkant vrij.
Rol de plak nu op van boven naar onder.
Rol de pil iets langer naar 120 centimeter lengte.
Snij met een zaagmes plakjes van 3 centimeter dikte.
Druk de stukjes nu al een cadetje en leg direct op een bakplaat met bakpapier.
Narijs 45 minuten. Bakken 230°C of 210°C hete lucht. 8 minuten.
Na het bakken met boter besmeren om uitdrogen te voorkomen.