Geen producten in winkelwagen
Amandel koffiebroodjes

Aantal: 40 broodjes
Benodigdheden
- Weegschaal
- Bakpapier
- Deegkrabber
- Bakplaat
- Rolstok
Ingrediënten
Deeg
- 1000 gram patentbloem
- 80 gram Gist (verse)
- 20 gram Zout
- 100 gram Witte basterdsuiker
- 150 gram Roomboter
- 480 gram water
Spijs
- 550 gram Amandelspijs
- 90 gram water
- 150 gram Geschaafde amandelen
Werkwijze
- Maak van alle grondstoffen een stevig deeg, niet te lang kneden. 24°C
- Slap de spijs af met het water.
- Rol het deeg na een korte rijs uit tot een plak van 100X40 centimeter.
- verdeel de afgeslapte spijs over de gehele plak.
- Strooi de amandelschaafsel er over, maar laat een paar centimeter aan de onderkant vrij.
- Rol de plak nu op van boven naar onder.
- Rol de pil iets langer naar 120 centimeter lengte.
- Snij met een zaagmes plakjes van 3 centimeter dikte.
- Druk de stukjes nu al een cadetje en leg direct op een bakplaat met bakpapier.
- Narijs 45 minuten. Bakken 230°C of 210°C hete lucht. 8 minuten.
- Na het bakken met boter besmeren om uitdrogen te voorkomen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.