Appelflapjes in de olie gebakken.
Lekker voor met de jaarwisseling.
Soort recept: Banket, Beslag, Gevuld
Land van oorsprong: Holland
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., Jaarwisseling, Oma’s gebak
Auteur: Carel van Driel
Keukenmachine
Hapjespan
Schuimspaan
Appelboor
- 250 gram Patentbloem
- 8 gram Bakpoeder
- 300 gram Melk
- 5 gram Zout
- 50 gram ei
- 30 gram Suiker
- 5 gram Kaneel
Appelschijven
- 6 hele Appels Jonagold. Goudreinet is lekkerder maar ook lastiger.
Maak van alle ingrediënten een glad beslag.
Dit kun je direct verwerken, want er zit immers geen gist in.
Verwarm de olie in een hapjes pan, tot 180°C
Snij in de tussen tijd de appels in schijven van 1-1,5 centimeter dik.
Dek eventueel de directe omgeving van de frituurpan af met zilverfolie. Want dit gaat een beetje spetteren.
Doop de schijven met je hand in het beslag, zodat ze helemaal bedekt zijn. Maar laat het teveel er wel een beetje vanaf lekken.
Leg ze nu voorzichtig in de hete olie.
Als je de pan vol hebt, kun je direct de eerste gaan keren.
Bak ze kort en rond om mooi licht bruin, in 4-5 minuten.
De olie vervuild nog al van dit product. Dus als je ook van plan bent om oliebollen te gaan bakken, doe dit dan eerst.