Appelmeisjes

Soort recept: Bladerdeeg
Land van oorsprong: Nederland
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., Oma’s gebak
Aantal: 15
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Ronde steker 7 cm
  • Rolstok
  • Bakpapier
  • Schaal

Ingrediënten

  • 500 gram Blader deeg
  • 150 gram kristalsuiker
  • 150 gram Amandelspijs
  • 250 gram Appel
  • 100 gram Abrikozen moes

Werkwijze

  • Rol de bladerdeeg uit tot een dikte van +/- 5 mm
  • Steek ronde plakjes van +/- 7 centimeter uit.
  • Rol deze in de suiker uit tot ongeveer de dubbele lengte.
  • Leg de ovale plakjes op bakpapier en spuit er een streep spijs op.
  • Leg royaal dunne plakjes appel op de spijs
  • Laat ze +/- 30 minuten rusten, om de krimp tegen te gaan.
  • Bak ze af op 210°C of 180°C hete lucht. 20 minuten.
  • na het bakken de appels af moesen met gladde abrikozen jam.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.