Soort recept: Bladerdeeg
Land van oorsprong: Nederland
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., Oma’s gebak
Aantal: 15
Auteur: Carel van Driel
Ronde steker 7 cm
Rolstok
Bakpapier
Schaal
- 500 gram Blader deeg
- 150 gram kristalsuiker
- 150 gram Amandelspijs
- 250 gram Appel
- 100 gram Abrikozen moes
Rol de bladerdeeg uit tot een dikte van +/- 5 mm
Steek ronde plakjes van +/- 7 centimeter uit.
Rol deze in de suiker uit tot ongeveer de dubbele lengte.
Leg de ovale plakjes op bakpapier en spuit er een streep spijs op.
Leg royaal dunne plakjes appel op de spijs
Laat ze +/- 30 minuten rusten, om de krimp tegen te gaan.
Bak ze af op 210°C of 180°C hete lucht. 20 minuten.
na het bakken de appels af moesen met gladde abrikozen jam.