Bladerdeeg (hollandse methode)

Soort recept: Basis recepten
Land van oorsprong: internationaal
Aantal: 2500 gram
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Rolstok
  • Deegkrabber

Ingrediƫnten

  • 1000 gram Patentbloem
  • 1000 gram boter
  • 550 gram water
  • 10 gram Zout

Werkwijze

  • Zorg dat alles goed koud is.
  • Leg de boter in de bloem, en snij deze in blokjes ter grote van een dobbelsteen 2X2 centimeter.
  • Voeg het water en het zout toe en meng het voorzichtig door elkaar, zonder de blokjes kapot te maken. En stop zodra alles aan elkaar zit.
  • Rol het deeg uit te een vierkante plak van 60X60 centimeter.
  • Vouw deze nu 2 keer dubbel in beide richtingen.
  • Plaats dit nu in de koelkast gedurende minimaal 45 minuten.
  • Herhaal deze stappen nog 2 maal, en je hebt bladerdeeg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.