Soort recept: Grootbrood
Land van oorsprong: internationaal
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 2 bollen
Auteur: Carel van Driel
Broodbakmachine
Deegmandjes
Schaaltje
Deegsteker
Bakpapier
Weegschaal
- 300 gram Volkoren meel
- 200 gram Patentbloem
- 10 gram Zout
- 5 gram Droge gist
- 20 gram Roomboter
- 5 gram Witte basterdsuiker
- 300 gram water
Kneed met behulp van de broodbakmachine in 10 minuten van de bovenstaande grondstoffen een deeg.
Haal de deeg uit de machine, en doe hem in een, met een beetje olijfolie ingevetten, schaal.
Laat hem 25-30 minuten rijzen, Sla de deeg dan door en laat het nogmaals 25-30 minuten rijzen.
Verdeel het deeg nu in 2 stukken, en vorm hier 2 bollen van.
Decoreer deze met meel, geplette tarwe, havermout of iets dergelijks. en doe de bol dan in een rijsmandje.
Laat deze nu +/- 60 minuten rijsen. En zorg dat de oven op tijd warm is 240°C.
Haal de bollen uit de mandjes en plaats ze op de bakplaat. Snij ze nu in met behulp van een tomaten mesje.
Bak ze op 240°C met stoom in 30 minuten.