Boerenbrood (Soubry)

Soort recept: Grootbrood
Land van oorsprong: internationaal
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 2 bollen
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Broodbakmachine
  • Deegmandjes
  • Schaaltje
  • Deegsteker
  • Bakpapier
  • Weegschaal

Ingrediënten

  • 500 gram Boerenbrood meel (Soubry)
  • 9 gram Zout
  • 12 gram Gist
  • 20 gram Roomboter
  • 5 gram Witte basterdsuiker
  • 300 gram water

Werkwijze

  • Kneed met behulp van de broodbakmachine in 10 minuten van de bovenstaande grondstoffen een deeg.
  • Haal de deeg uit de machine, en doe hem in een, met een beetje olijfolie ingevetten, schaal.
  • Laat hem 25-30 minuten rijzen, Sla de deeg dan door en laat het nogmaals 25-30 minuten rijzen.
  • Verdeel het deeg nu in 2 stukken, en vorm hier 2 bollen van.
  • Decoreer deze met meel, geplette tarwe, havermout of iets dergelijks. en doe de bol dan in een rijsmandje.
  • Laat deze nu +/- 60 minuten rijsen. En zorg dat de oven op tijd warm is 210°C.
  • Haal de bollen uit de mandjes en plaats ze op de bakplaat. Snij ze nu in met behulp van een tomaten mesje.
  • Bak ze op 210°C met stoom in 30 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.