Boerenbrood

Boerenbrood (Soubry)

Soort recept: Grootbrood
Land van oorsprong: Nederland
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 1 kilo
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Deegkrabber
  • Deeg mandje
  • Tomaten mesje

Ingrediënten

  • 670 gram Meel (Soubry boerenbrood)
  • 400 gram water
  • 30 gram Roomboter
  • 8 gram Zout
  • 12 gram Gist (verse)
  • 4 gram Witte basterdsuiker

Werkwijze

  • Maak van alle gronstoffen een goed afgekneed deeg van 26°C
  • Geef het een bulkrijs van 30 minuten.
  • Sla het deeg nu door en laat het nogmaals 30 minuten rijzen.
  • Druk het nu lichtjes plat en vorm het in het gewenste model.
  • Geef het een narijs van 45-60 minuten.
  • Bak het brood af op 240°C of 210°C hete lucht 35 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.

Geef een reactie

Rating recept