Brabantse worstenbroodjes.

Het hele jaar door lekker.
Soort recept: Gevuld, Kleinbrood
Land van oorsprong: Holland
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., uit school, Zomer
Aantal: 84 Worstenbroodjes
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Meng bakken
  • Deegschaper
  • Weegschaal

Ingrediƫnten

Deeg

  • 2000 gram Patentbloem 100%
  • 100 gram Gist 5%
  • 30 gram Zout 1,5%
  • 40 gram Suiker 2%
  • 260 gram Boter 13%
  • 900 gram Water 45%

Gehakt vulling

  • 3400 gram Gehakt half om half
  • 350 gram Paneermeel
  • 850 gram Ei
  • 80 gram Gehaktkruiden

Werkwijze

Gehakt staafjes maken.

  • Meng het gehakt met de rest van de ingredienten en proef of het goed van smaak is.
  • Verdeel het in stukjes van 45 gram, en maak er pilletjes van +/-12 Cm van.
  • Leg ze nu in de koelkast en laat ze stevig worden.

Deeg maken.

  • Maak op de bekende manier een goed gekneed deeg. Deegtemperatuur 25C
  • Laat het deeg 15 minuten rijzen.
  • Weeg nu stukjes af van 40 gram, en bol ze op.

Worstenbroodjes vormen

  • Druk het bolletje plat en rol het ovaal uit tot +/- 15 centimeter
  • Leg nu het stevige gehakt pilletje er bovenop en vouw de deeg hier omheen.
  • Rol het brood een beetje langer tot +/- 15 centimeter lengte, en leg ze op de bakplaat.
  • Strijk ze nu met losgeklopt ei.
  • Laat ze +/- 45 minuten rijzen.
  • Bak in 8-10 minuten af bij een temperatuur van 250C of 220C hete lucht.

Notities

23-12-20 uitgeprobeerd met zuur desem en gekneed met behulp van de broodbakmachine.
was geen succes. Deeg was erg koppig, en liet zich slecht uitrollen. De broodjes waren ook minder mooi als de eerste keer. Smaak is gewoon goed.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.