Brabantse worstenbroodjes.
Het hele jaar door lekker.
Soort recept: Gevuld, Kleinbrood
Land van oorsprong: Holland
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., uit school, Zomer
Aantal: 24 Worstenbroodjes
Auteur: Carel van Driel
Meng bakken
Deegschaper
Weegschaal
Deeg
- 500 gram Patentbloem
- 10 gram Droge gist
- 10 gram Zout
- 10 gram Suiker
- 50 gram Boter
- 250 gram Water
Gehakt vulling
- 850 gram Gehakt half om half
- 85 gram Paneermeel
- 85 gram Ei
- Gehaktkruiden naar smaak
- zout naar smaak
Gehakt staafjes maken.
Meng het gehakt met de rest van de ingredienten en proef of het goed van smaak is.
Verdeel het in stukjes van 45 gram, en maak er pilletjes van +/-12 Cm van.
Leg ze nu in de koelkast en laat ze stevig worden.
Deeg maken.
Maak op de bekende manier een goed gekneed deeg. Deegtemperatuur 25C
Laat het deeg 15 minuten rijzen.
Weeg nu stukjes af van 40 gram, en bol ze op.
Worstenbroodjes vormen
Druk het bolletje plat en rol het ovaal uit tot +/- 15 centimeter
Leg nu het stevige gehakt pilletje er bovenop en vouw de deeg hier omheen.
Rol het brood een beetje langer tot +/- 15 centimeter lengte, en leg ze op de bakplaat.
Strijk ze nu met losgeklopt ei.
Laat ze +/- 45 minuten rijzen.
Bak in 8-10 minuten af 230C hete lucht.
23-12-20 uitgeprobeerd met zuur desem en gekneed met behulp van de broodbakmachine.
was geen succes. Deeg was erg koppig, en liet zich slecht uitrollen. De broodjes waren ook minder mooi als de eerste keer. Smaak is gewoon goed.