Cake. Koude methode.

Geeft een traditionele cake.
Soort recept: Banket, Beslag, Gebak
Land van oorsprong: internationaal
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., Oma’s gebak
Aantal: 3810 gram gebakken cake’s
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Weegschaal
  • Cake blik
  • Zeef

Ingrediënten

  • 1000 gram Roomboter
  • 1000 gram Witte basterdsuiker
  • 25 gram Citroenrasp
  • 1000 gram ei
  • 1100 gram Patentbloem
  • 10 gram Bakpoeder
  • 100 gram water
  • 10 gram Zout

Werkwijze

  • Zorg dat alle grondstoffen op kamer temperatuur zijn.
  • Roer de boter, de suiker en de citroenrasp luchtig.
  • Voeg het ei in 3 delen aan het boter suikermengsel toe.
  • Zeef de bloem en de bakpoeder en voeg dit toe, en laat het nog kort door draaien,
  • voeg daarna nog het water toe, en laat dit nog kort doordraaien.
  • Schep het beslag in goed met boter besmeerde cakeblikken.
  • Bak het op 165°C of 135°C hete lucht in 60 minuten.

Notities

Dit is de meest toegepaste methode van cake maken. Dit geeft dus ook een cake, zoals de meeste van ons, die gewend zijn.
Zorg dat alles minstens op kamer temperatuur is.  Dit is erg belangrijk. Anders moet je het een en ander opwarmen.
Deze cake is ook erg geschikt voor vullingen zoals rozijnen en zo. Deze zakken tijdens het bakken niet naar de bodem.
Tijdens het bakken word deze cake in de midden bol. Dit kun je voorkomen door een paar lagen aluminium folie om het blik te doen tijdens het bakken. Alleen aan de zijkant.
Voor het blik wat ik gebruik is 800 gram (gebakken gewicht) max.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.