Ga naar de inhoud
Citroen cremeux
Recept afdrukken
Pin recept
Rate Recipe
Soort recept:
Banket
Land van oorsprong:
internationaal
Trefwoorden:
Zomer
Aantal:
560
gram
Auteur:
Carel van Driel
Benodigdheden
1 Pan
1 Thermometer
1 Staafmixer
Ingrediënten
4
gram
Gelatine
125
gram
Citroensap
125
gram
Kristal suiker
125
gram
ei
185
gram
Roomboter
Werkwijze
Gelatine blaadjes in koud water laten weken.
Citroensap en suiker aan de kook brengen.
Ei in een schaal even los kloppen.
Zodra het citroensap kookt, 1/4 deel al roerende bij het ei gieten en familie maken.
Dit terug gieten in de pan en
voorzichtig
door verwarmen naar 85°C.
De pan van het vuur nemen, en de gelatine uitknijpen, toevoegen en doorroeren.
En de boter in blokjes toevoegen aan het geheel, en al roerende laten oplossen.
Tot slot met behulp van de staafmixer het mengsel homogeniseren.
Als laatste het mengsel afgedekt met plastic folie in de koelkast laten afkoelen.
Voor gebruik nog even doorroeren.
Notities
Variatie op het Citroencrème recept van Rudolf van Veen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Laat ons even weten
hoe het was.