Citroen cremeux

Soort recept: Banket
Land van oorsprong: internationaal
Trefwoorden: Zomer
Aantal: 560 gram
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • 1 Pan
  • 1 Thermometer
  • 1 Staafmixer

Ingrediënten

  • 4 gram Gelatine
  • 125 gram Citroensap
  • 125 gram Kristal suiker
  • 125 gram ei
  • 185 gram Roomboter

Werkwijze

  • Gelatine blaadjes in koud water laten weken.
  • Citroensap en suiker aan de kook brengen.
  • Ei in een schaal even los kloppen.
  • Zodra het citroensap kookt, 1/4 deel al roerende bij het ei gieten en familie maken.
  • Dit terug gieten in de pan en voorzichtig door verwarmen naar 85°C.
  • De pan van het vuur nemen, en de gelatine uitknijpen, toevoegen en doorroeren.
  • En de boter in blokjes toevoegen aan het geheel, en al roerende laten oplossen.
  • Tot slot met behulp van de staafmixer het mengsel homogeniseren.
  • Als laatste het mengsel afgedekt met plastic folie in de koelkast laten afkoelen.
  • Voor gebruik nog even doorroeren.

Notities

Variatie op het Citroencrème recept van Rudolf van Veen. 
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.