Dundee cake

Typische Engelse kerst cake.
Soort recept: Banket, Cake, Gevuld
Land van oorsprong: Engels
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., kerst, Kerstgebak
Aantal: 8 Cake’s van 18 cm
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Springvorm 18 cm
  • Aluminium folie
  • Bakpapier
  • Golfkarton

Ingrediënten

Cake beslag

  • 1000 gram Roomboter
  • 1200 gram witte basterd suiker
  • 10 gram Zout
  • 1200 gram ei
  • 1550 gram Patentbloem
  • 25 gram Bakpoeder
  • 10 gram speculaaskruiden
  • 450 gram Melk

Garnituur

  • 1200 gram Rozijnen
  • 550 gram Rode Bigaro's
  • 350 gram Groene Bigaro's
  • 250 gram Gember
  • 325 gram Orangesnippers
  • 150 gram Hazelnoten

Decoratie

  • 400 gram Halve amandelen

Werkwijze

Garnituur voorbereiden

  • Laat de rozijnen, het liefst de dag ervoor, +/- 30 minuten wellen. En laat ze hierna uitlekken in een zeef of vergiet.
  • Snijd de garnituur niet te fijn.
  • Bruneer de hazelnoten ligt, en hak ze hierna grof.

Cake beslag maken

  • Meng en klop met behulp van de vlinder de boter, suiker en zout tot een luchtige massa.
  • Voeg geleidelijk aan het ei hier aan toe.
  • Zeef de bloem samen met de bakpoeder en de kruiden, en voeg deze toe aan het beslag.
  • Voeg hierna de melk toe, en laat het geheel nog kort doordraaien.
  • Meng nu met behulp van een spatel de garnituur door het beslag.
  • Verdeel het beslag netjes in een met papier beklede spingvorm.
  • Decoreer het beslag met halve amandelen
  • Afbakken op 170°C of 140°C hete lucht, in +/- 80 minuten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.