Dundee cake
Typische Engelse kerst cake.
Soort recept: Banket, Cake, Gevuld
Land van oorsprong: Engels
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., kerst, Kerstgebak
Aantal: 8 Cake’s van 18 cm
Auteur: Carel van Driel
Keukenmachine
Springvorm 18 cm
Aluminium folie
Bakpapier
Golfkarton
Cake beslag
- 1000 gram Roomboter
- 1200 gram witte basterd suiker
- 10 gram Zout
- 1200 gram ei
- 1550 gram Patentbloem
- 25 gram Bakpoeder
- 10 gram speculaaskruiden
- 450 gram Melk
Garnituur
- 1200 gram Rozijnen
- 550 gram Rode Bigaro's
- 350 gram Groene Bigaro's
- 250 gram Gember
- 325 gram Orangesnippers
- 150 gram Hazelnoten
Garnituur voorbereiden
Laat de rozijnen, het liefst de dag ervoor, +/- 30 minuten wellen. En laat ze hierna uitlekken in een zeef of vergiet.
Snijd de garnituur niet te fijn.
Bruneer de hazelnoten ligt, en hak ze hierna grof.
Cake beslag maken
Meng en klop met behulp van de vlinder de boter, suiker en zout tot een luchtige massa.
Voeg geleidelijk aan het ei hier aan toe.
Zeef de bloem samen met de bakpoeder en de kruiden, en voeg deze toe aan het beslag.
Voeg hierna de melk toe, en laat het geheel nog kort doordraaien.
Meng nu met behulp van een spatel de garnituur door het beslag.
Verdeel het beslag netjes in een met papier beklede spingvorm.
Decoreer het beslag met halve amandelen
Afbakken op 170°C of 140°C hete lucht, in +/- 80 minuten