Geen producten in winkelwagen
Dundee cake

Aantal: 8 Cake’s van 18 cm
Benodigdheden
- Keukenmachine
- Springvorm 18 cm
- Aluminium folie
- Bakpapier
- Golfkarton
Ingrediënten
Cake beslag
- 1000 gram Roomboter
- 1200 gram witte basterd suiker
- 10 gram Zout
- 1200 gram ei
- 1550 gram Patentbloem
- 25 gram Bakpoeder
- 10 gram speculaaskruiden
- 450 gram Melk
Garnituur
- 1200 gram Rozijnen
- 550 gram Rode Bigaro's
- 350 gram Groene Bigaro's
- 250 gram Gember
- 325 gram Orangesnippers
- 150 gram Hazelnoten
Decoratie
- 400 gram Halve amandelen
Werkwijze
Garnituur voorbereiden
- Laat de rozijnen, het liefst de dag ervoor, +/- 30 minuten wellen. En laat ze hierna uitlekken in een zeef of vergiet.
- Snijd de garnituur niet te fijn.
- Bruneer de hazelnoten ligt, en hak ze hierna grof.
Cake beslag maken
- Meng en klop met behulp van de vlinder de boter, suiker en zout tot een luchtige massa.
- Voeg geleidelijk aan het ei hier aan toe.
- Zeef de bloem samen met de bakpoeder en de kruiden, en voeg deze toe aan het beslag.
- Voeg hierna de melk toe, en laat het geheel nog kort doordraaien.
- Meng nu met behulp van een spatel de garnituur door het beslag.
- Verdeel het beslag netjes in een met papier beklede spingvorm.
- Decoreer het beslag met halve amandelen
- Afbakken op 170°C of 140°C hete lucht, in +/- 80 minuten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.