Eclairs

Dit recept is ook geschikt voor moorkoppen, boschebollen en kleine soesjes.
Soort recept: Banket, kookdeeg
Land van oorsprong: internationaal
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., Kerstgebak, Zomer
Aantal: 22 eclairs
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Keuken machine
  • Kookpan
  • Oven

Ingrediƫnten

Soesenbeslag

  • 100 gram Roomboter
  • 200 gram Melk
  • 100 gram Patentbloem
  • 200 gram Ei

Gele room

  • 500 gram Melk
  • 100 gram Suiker
  • 60 gram Custard
  • 2 stuks Eidooiers

Zwitserse room

  • 650 gram Gele room
  • 325 gram lobbig geklopte slagroom

Glazuur

  • 200 gram Poedersuiker
  • 1 Blikje Gecondenseerde melk met suiker

Werkwijze

Soesen beslag

  • Breng de melk en de boter aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en roer de patentbloem door dit mengsel heen.
  • Plaats nu de pan terug op het vuur, en kook dit nu gaar. 65C.
  • Doe dit beslag nu in de keukenmachine en laat hem rustig met de vlinder draaien.
  • Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Wacht telkens tot het ei weg is.
  • Doe naar behoefte een spuitje in de spuitzak, en doe het beslag er in.
  • Spuit nu de gewenste modelen en bak ze op 220C of 190C hete lucht in 15-20 minuten af.

Gele room

  • Kook de gele room volgens de instructie op de custard verpakking

Zwitserse room

  • Zorg dat de gele room goed koud is.
  • Klop de slagroom net niet stevig.
  • Roer nu de slagroom en de gele room goed door elkaar. Niet langer als nodig.
  • En vul hier, met behulp van een spuitzak en een klein spuitje, de eclairs mee.

Glazuur

  • Doe +/- 100 gram gecondenseerde melk in een schaaltje en roer hier zoveel poedersuiker doorheen totdat het niet meer vloeibaar is.
  • Verwarm dit nu tot +/- 40C en voeg eventueel wat kleurstof toe.
  • Breng dit nu met behulp van een spuitzak aan op de Eclair. Of dip de eclair er in.
  • Direct decoreren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.