Eclairs
Dit recept is ook geschikt voor moorkoppen, boschebollen en kleine soesjes.
Soort recept: Banket, kookdeeg
Land van oorsprong: internationaal
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., Kerstgebak, Zomer
Aantal: 22 eclairs
Auteur: Carel van Driel
Keuken machine
Kookpan
Oven
Soesenbeslag
- 100 gram Roomboter
- 200 gram Melk
- 100 gram Patentbloem
- 200 gram Ei
Gele room
- 500 gram Melk
- 100 gram Suiker
- 60 gram Custard
- 2 stuks Eidooiers
Zwitserse room
- 650 gram Gele room
- 325 gram lobbig geklopte slagroom
Glazuur
- 200 gram Poedersuiker
- 1 Blikje Gecondenseerde melk met suiker
Soesen beslag
Breng de melk en de boter aan de kook.
Haal de pan van het vuur en roer de patentbloem door dit mengsel heen.
Plaats nu de pan terug op het vuur, en kook dit nu gaar. 65C.
Doe dit beslag nu in de keukenmachine en laat hem rustig met de vlinder draaien.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Wacht telkens tot het ei weg is.
Doe naar behoefte een spuitje in de spuitzak, en doe het beslag er in.
Spuit nu de gewenste modelen en bak ze op 220C of 190C hete lucht in 15-20 minuten af.
Zwitserse room
Zorg dat de gele room goed koud is.
Klop de slagroom net niet stevig.
Roer nu de slagroom en de gele room goed door elkaar. Niet langer als nodig.
En vul hier, met behulp van een spuitzak en een klein spuitje, de eclairs mee.
Glazuur
Doe +/- 100 gram gecondenseerde melk in een schaaltje en roer hier zoveel poedersuiker doorheen totdat het niet meer vloeibaar is.
Verwarm dit nu tot +/- 40C en voeg eventueel wat kleurstof toe.
Breng dit nu met behulp van een spuitzak aan op de Eclair. Of dip de eclair er in.
Direct decoreren.