Fryske dumkes.

Fries streekproduct.
Soort recept: Banket, Boterdeeg, Koekjes
Land van oorsprong: Fries, Holland
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., uit school, vrij tijd
Aantal: 1300 gram deeg
Auteur: Koos van de Werf

Ingrediënten

  • 500 gram Patentbloem
  • 200 gram Hazelnoten fijn gebroken
  • 240 gram Roomboter
  • 300 gram Basterdsuiker licht bruin
  • 12 gram Anijszaad
  • 6 gram Gemalen anijszaad
  • 5 gram zout
  • 6 gram Gemberpoeder
  • 7 gram Kaneelpoeder
  • 4 stuks Eidooiers
  • 4-6 eetlepels water

Werkwijze

  • Meng alle kruiden door de bloem en zet appart
  • Kneed het suiker en ei door de roomboter totdat je een mooie massa hebt zonder stukjes.
  • Kneed de bloem er door, kneed niet langer dan nodig i.v.m taaiheid
  • Laat het min 1u rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven op 180º (onderboven warmte)
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm
  • Snijd er koekjes uit van 2 X 5 cm
  • bak af in 15-20 min
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.