Fryske dumkes.
Fries streekproduct.
Soort recept: Banket, Boterdeeg, Koekjes
Land van oorsprong: Fries, Holland
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., uit school, vrij tijd
Aantal: 1300 gram deeg
Auteur: Koos van de Werf
- 500 gram Patentbloem
- 200 gram Hazelnoten fijn gebroken
- 240 gram Roomboter
- 300 gram Basterdsuiker licht bruin
- 12 gram Anijszaad
- 6 gram Gemalen anijszaad
- 5 gram zout
- 6 gram Gemberpoeder
- 7 gram Kaneelpoeder
- 4 stuks Eidooiers
- 4-6 eetlepels water
Meng alle kruiden door de bloem en zet appart
Kneed het suiker en ei door de roomboter totdat je een mooie massa hebt zonder stukjes.
Kneed de bloem er door, kneed niet langer dan nodig i.v.m taaiheid
Laat het min 1u rusten in de koelkast.
Verwarm de oven op 180º (onderboven warmte)
Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm
Snijd er koekjes uit van 2 X 5 cm
bak af in 15-20 min