Gele room zonder vanille stokjes.

Voor tompoucen, room broodjes of ander vulwerk.
Soort recept: Basis recepten
Land van oorsprong: internationaal
Aantal: 1380 gram
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Pan
  • Garde
  • Weegschaal
  • Bekken

Ingrediënten

Mengen

  • 150 gram Suiker
  • 10 gram bourbon vanille suiker
  • 80 gram Custard poeder
  • 100 gram Eidooiers

Koken

  • 1000 gram Melk

Werkwijze

  • Roer de suiker, custard poeder en de ei dooiers en een beetje van de melk tot een dik papje.
  • Breng de rest van de melk aan de kook.
  • Zodra dit kookt giet je +/- 1/3 van de melk bij het eerste mengsel en roer dit kort goed door elkaar, en giet het dan direct weer terug bij de rest van de melk.
  • Laat dit nu nog even, onder continu roeren, door koken.
  • Stort dit nu uit in een grote platte bak/schaal om het snel af te laten koelen.
  • Dek het af met plastic folie, om een vel te voorkomen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.