Gele room.

Gele room zonder vanille stokjes.

Voor tompoucen, room broodjes of ander vulwerk.
Soort recept: Basis recepten
Land van oorsprong: internationaal
Aantal: 1380 gram
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Pan
  • Garde
  • Weegschaal
  • Bekken

Ingrediënten

Mengen

  • 150 gram Suiker
  • 80 gram Custard poeder
  • 100 gram Eidooiers

Koken

  • 1000 gram Melk
  • 50 gram Suiker

Werkwijze

  • Roer de suiker, custard poeder en de ei dooiers en een beetje van de melk tot een dik papje.
  • Breng de rest van de melk en de suiker aan de kook.
  • Zodra dit kookt giet je +/- 1/3 van de melk bij het eerste mengsel en roer dit kort goed door elkaar, en giet het dan direct weer terug bij de rest van de melk.
  • Laat dit nu nog even door koken.
  • Stort dit nu uit in een grote platte bak/schaal om het snel af te laten koelen.
  • Dek het af met plastic folie, of bestrooi het met suiker. Om een vel te voorkomen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.

Geef een reactie

Rating recept