Gevulde koeken
Geschikt voor van alles en nog wat.
Soort recept: Banket, Boterdeeg
Land van oorsprong: Holland
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., uit school, vrij tijd
Aantal: 12 Gevulde koeken
Auteur: Carel van Driel
Weegschaal
Bekken
Deegkrabber
Deeg
- 150 gram Roomboter
- 150 gram Witte basterdsuiker
- 7,5 gram Citroenrasp
- 15 gram ei
- 265 gram Patentbloem
- 6 gram Bakpoeder
Spijs
- 300 gram Amandelspijs
- 18 gram ei
- 8 gram Citroenrasp
- 30 gram water
Decoratie
- 25 gram ei
- 20 gram halve amandelen
Maak van alle ingredienten, onder deeg, een zetdeeg, en zet die een tijd in de koelkast, om wat steviger te worden.
Maak de spijs aan met het ei, citroenrasp en het water. Je zou ook alleen ei kunen gebruiken, maar water geeft een wat malsere minder droge gevuldekoek.
Rol de deeg uit tot een dikte van +/- 3 mm
Steek met behulp van een kartel steker van +/- 8 cm plakjes ui.
Leg de helft van de plakjes op de bakplaat en spuit hier een dopje van de afgeslapte spijs op.Spuit nu met behulp van een plantenspuit de plakjes ligt nat. Leg het boven plakje hier op en druk die ligt aan zodat de buiten rand goed op elkaar vast zitten
Strijk de koek ligt met ei en leg er 1 of meer halve amandelen op.
Laat het strijksel even op drogen.
Strijk de koek nu nogmaals en bak ze af.
210°C hete lucht in +/- 8 minuten.
23-12-20 Gevulde kerst kransen er van gemaakt. Niet te veel spijs erop spuiten. Ander past het boven plakje er niet goed op. Kartel steker 10.5 Cm gladde steker kleinste maat.
Momenten, vrije tijd, uit school 5.1