Goudse moppen
Lekker oud hollands koekje.
Soort recept: Banket, Boterdeeg, Koekjes
Land van oorsprong: Holland
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., Oma’s gebak
Aantal: 600 gram
Auteur: Carel van Driel
Weegschaal
Bakpapier
Rolstok
Deegkrabber
- 180 gram Roomboter
- 180 gram Witte basterdsuiker
- 2 gram Zout
- 4 gram Citroenrasp
- 20 gram ei
- 300 gram Zeeuwse bloem
Maak van de bovenstaande grondstoffen op de gebruikelijke manier een zetdeeg.
Rol hiervan pillen met een diameter van 2,5 Cm.
Rol ze door de suiker en leg ze in de koelkast om op te stijven.
Snij van de pillen plakjes van +/- 1 centimeter dik.
Leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat.
Bak ze op 170°C of 140°C hetelucht 17 minuten
Als je deeg stukken van 400 gram afweeg en je rolt ze op 45 centimeter lengte, dan hebben ze de goede diameter.