Soort recept: Kleinbrood
Land van oorsprong: Amerikaans
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee.
Aantal: 20 stuks
Auteur: Carel van Driel
Keukenmachine
Weegschaal
Deegkrabber
Rolstok
Deeg
- 600 gram Patentbloem
- 36 gram gist
- 10 gram zout
- 50 gram Witte basterdsuiker
- 200 gram Roomboter
- 100 gram ei
- 200 gram Melk
Vulling
- 150 gram Roomboter
- 250 gram Licht bruine basterdsuiker
- 2 theelepels Kaneel
Afwerking
- 50 gram ei
- 100 gram poedersuiker
Maak van alle ingredienten een glad gekneed, maar niet te slap deeg. Deeg temperatuur 24°C
Laat dit +/- 45 minuten rijzen.
Maak in de tussen tijd de vulling.
Roer de zachte boter, de basterdsuiker en de kaneel goed door elkaar.
Rol de deeg uit tot een plak van +/- 30X40 centimeter.
Smeer 2/3 van de deegplak in met de kaneel vulling.
Vouw deze nu in drieen.
Rol de gevouwe plak nu naar een lengte van 70 centimeter.
Snij deze nu in 20 banen van 3.5 centimeter breed.
Snij deze ieder nog 2 maal in, maar niet helemaal door.
Maak nu van de drie strengen een 3 vlechtje, en rol ze in de lengte op.
Leg ze in plat in een cupcake vorm.
Bestrijk ze met ei en laat dit +/- 60 minuten rijzen.
Bak ze af op 180°C of 150°C hete lucht in 15 minuten.
Bestuif ze na het bakken met poedersuiker, of decoreer ze met glazuur.