Kaneel broodjes speciaal

Soort recept: Kleinbrood
Land van oorsprong: Amerikaans
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee.
Aantal: 20 stuks
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Weegschaal
  • Deegkrabber
  • Rolstok

Ingrediënten

Deeg

  • 600 gram Patentbloem
  • 36 gram gist
  • 10 gram zout
  • 50 gram Witte basterdsuiker
  • 200 gram Roomboter
  • 100 gram ei
  • 200 gram Melk

Vulling

  • 150 gram Roomboter
  • 250 gram Licht bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels Kaneel

Afwerking

  • 50 gram ei
  • 100 gram poedersuiker

Werkwijze

  • Maak van alle ingredienten een glad gekneed, maar niet te slap deeg. Deeg temperatuur 24°C
  • Laat dit +/- 45 minuten rijzen.
  • Maak in de tussen tijd de vulling.
  • Roer de zachte boter, de basterdsuiker en de kaneel goed door elkaar.
  • Rol de deeg uit tot een plak van +/- 30X40 centimeter.
  • Smeer 2/3 van de deegplak in met de kaneel vulling.
  • Vouw deze nu in drieen.
  • Rol de gevouwe plak nu naar een lengte van 70 centimeter.
  • Snij deze nu in 20 banen van 3.5 centimeter breed.
  • Snij deze ieder nog 2 maal in, maar niet helemaal door.
  • Maak nu van de drie strengen een 3 vlechtje, en rol ze in de lengte op.
  • Leg ze in plat in een cupcake vorm.
  • Bestrijk ze met ei en laat dit +/- 60 minuten rijzen.
  • Bak ze af op 180°C of 150°C hete lucht in 15 minuten.
  • Bestuif ze na het bakken met poedersuiker, of decoreer ze met glazuur.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.