Kapsel

Luchtige biscuit voor taarten.
Soort recept: Basis recepten
Land van oorsprong: internationaal
Aantal: 415 gram
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Keuken machine
  • Pan
  • Kookplaatje
  • Taartvorm
  • Bakpapier

Ingrediënten

Au bain marie verwarmen tot 70°C en opkloppen tot stand

  • 200 gram ei
  • 100 gram Suiker
  • 5 gram Citroenrasp

Zeven en doorspatelen

  • 100 gram Patentbloem
  • 10 gram Zetmeel
  • 1 gram Bakpoeder

Werkwijze

  • Verwarm het ei suiker mengsel au bain marie tot 70°C
  • Klop het nu op tot het goed stevig is en je een puntje op de garde kunt laten staan.
  • Zeef de het bloem mengsel er boven op, en spatel het er goed doorheen.
  • Giet het in een met papier beklede taartpan.
  • Bak het op +/-170°C in 25-30 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.