Kerstkransjes
Gewoon een lekker koekje. ook geschikt om grotere koeken van te maken.
Soort recept: Banket, Boterdeeg, Koekjes
Land van oorsprong: internationaal
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., kerst, Kerstgebak
Aantal: 9000 gram koekjes
Auteur: Carel van Driel
Keukenmachine (optie)
Bakpapier
Bakplaat
Rolstok
Stekker
- 2400 gram Witte basterdsuiker
- 90 gram Citroenrasp
- 2400 gram Roomboter
- 300 gram ei
- 4200 gram Patentbloem
- 30 gram Bakpoeder
Meng de suiker, citroenrasp en het ei door elkaar.
Kneed de boter er doorheen.
Zeef de bloem en de bakpoeder, en voeg dit aan de rest toe.
Kruimel nu de deeg door elkaar tot het aan elkaar blijft zitten.
Vorm er een plak van, en doe deze in een plastic zak, en leg dit in de koelkast, om op te stijfen.
Werk het deeg kort door zodat de temperatuur gelijkmatig door het deeg vedeeld zit.
Rol het deeg nu uit tot de gewenste dikte, en steek er koekjes uit.
Leg deze op de tafel en bestrijk ze ligt met losgeklopt ei.
Druk ze nu in de greinsuiker, En plaats ze direct op een met bakpapier belegde bakplaat.
Bak ze op 170°C of 140°C hete lucht in +/- 18 minuten