Geen producten in winkelwagen
Kerstkransjes.

Aantal: 9000 gram koekjes
Benodigdheden
- Keukenmachine (optie)
- Bakpapier
- Bakplaat
- Rolstok
- Stekker
Ingrediënten
- 2400 gram Witte basterdsuiker
- 90 gram Citroenrasp
- 2400 gram Roomboter
- 300 gram ei
- 4200 gram Patentbloem
- 30 gram Bakpoeder
Decoratie
- 765 gram Greinsuiker
Werkwijze
- Meng de suiker, citroenrasp en het ei door elkaar.
- Kneed de boter er doorheen.
- Zeef de bloem en de bakpoeder, en voeg dit aan de rest toe.
- Kruimel nu de deeg door elkaar tot het aan elkaar blijft zitten.
- Vorm er een plak van, en doe deze in een plastic zak, en leg dit in de koelkast, om op te stijfen.
- Werk het deeg kort door zodat de temperatuur gelijkmatig door het deeg vedeeld zit.
- Rol het deeg nu uit tot de gewenste dikte, en steek er koekjes uit.
- Leg deze op de tafel en bestrijk ze ligt met losgeklopt ei.
- Druk ze nu in de greinsuiker, En plaats ze direct op een met bakpapier belegde bakplaat.
- Bak ze op 170°C of 140°C hete lucht in +/- 18 minuten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.