Kerstkransjes

Gewoon een lekker koekje. ook geschikt om grotere koeken van te maken.
Soort recept: Banket, Boterdeeg, Koekjes
Land van oorsprong: internationaal
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., kerst, Kerstgebak
Aantal: 9000 gram koekjes
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Keukenmachine (optie)
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Rolstok
  • Stekker

Ingrediënten

  • 2400 gram Witte basterdsuiker
  • 90 gram Citroenrasp
  • 2400 gram Roomboter
  • 300 gram ei
  • 4200 gram Patentbloem
  • 30 gram Bakpoeder

Decoratie

  • 765 gram Greinsuiker

Werkwijze

  • Meng de suiker, citroenrasp en het ei door elkaar.
  • Kneed de boter er doorheen.
  • Zeef de bloem en de bakpoeder, en voeg dit aan de rest toe.
  • Kruimel nu de deeg door elkaar tot het aan elkaar blijft zitten.
  • Vorm er een plak van, en doe deze in een plastic zak, en leg dit in de koelkast, om op te stijfen.
  • Werk het deeg kort door zodat de temperatuur gelijkmatig door het deeg vedeeld zit.
  • Rol het deeg nu uit tot de gewenste dikte, en steek er koekjes uit.
  • Leg deze op de tafel en bestrijk ze ligt met losgeklopt ei.
  • Druk ze nu in de greinsuiker, En plaats ze direct op een met bakpapier belegde bakplaat.
  • Bak ze op 170°C of 140°C hete lucht in +/- 18 minuten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.