Hollandse koffiebroden
Rijk gevulde koffiebroden met rozijnen, krenten en gele-room.
Soort recept: Gevuld, Kleinbrood
Land van oorsprong: Holland
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., Kerstgebak, Picnick, vrij tijd
Aantal: 3 koffiebroden
Deeg
- 500 gram Patent bloem 100%
- 10 gram Gist 2%
- 10 gram Zout 2%
- 25 gram Citroenrasp 5%
- 75 gram Roomboter 10%
- 50 gram Ei 10%
- 235 gram Water 40%
Vulling
- 250 gram Rozijnen
- 50 gram Krenten
- 50 gram Gedroogde abrikozen
- 50 gram Gedroogde cranberry
Rozijnen en krenten laten wellen.
Doe de rozijnen en de krenten in een bakje, en vul dit bakje met koud water tot dat alles net onder water zit, en laat het 15 minuten wellen.
schud de rozijnen en de krenten in een vergiet of zeef en laat ze goed uitlekken. Doe dit minstens een paar uur voordat je koffiebroden ga maken.
Deeg kneden
Kneed in 8-10 minuten van alle grondstoffen, een lekker soepel deegje van 24°C.
Laat het deeg even 20 minuten rusten/ontspannen.
Rol nu het deeg uit tot een plak van 50X40 centimeter.
Verdeel de 500 gram gele room netjes over de gehele plak.
Verdeel de rozijnen en de krenten over de gehele plakEn rol deze vervolgens op. Rol de pil uit tot een lengte van 73.5 centimeter en verdeel hem in stukjes van 3.5 centimeter.
En verdeel ze over 3 springvormen van 18-19 centimeter.
Verwarm de oven nu voor op 220C hete lucht.
Laat de broden nu zoveel rijzen, zodat de springvormongeveer geheel gevuld is.
Bak ze af in 20 minuten.
Na het bakken direct insmeren met lekkere abrikozen moes.