Hollandse koffiebroden

Rijk gevulde koffiebroden met rozijnen, krenten en gele-room.
Soort recept: Gevuld, Kleinbrood
Land van oorsprong: Holland
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., Kerstgebak, Picnick, vrij tijd
Aantal: 3 koffiebroden

Ingrediënten

Deeg

  • 500 gram Patent bloem 100%
  • 10 gram Gist 2%
  • 10 gram Zout 2%
  • 25 gram Citroenrasp 5%
  • 75 gram Roomboter 10%
  • 50 gram Ei 10%
  • 235 gram Water 40%

Gele room

Vulling

  • 250 gram Rozijnen
  • 50 gram Krenten
  • 50 gram Gedroogde abrikozen
  • 50 gram Gedroogde cranberry

Abrikozen moes

  • 1 pot Abrikozenjam

Werkwijze

Rozijnen en krenten laten wellen.

  • Doe de rozijnen en de krenten in een bakje, en vul dit bakje met koud water tot dat alles net onder water zit, en laat het 15 minuten wellen.
  • schud de rozijnen en de krenten in een vergiet of zeef en laat ze goed uitlekken. Doe dit minstens een paar uur voordat je koffiebroden ga maken.

Deeg kneden

  • Kneed in 8-10 minuten van alle grondstoffen, een lekker soepel deegje van 24°C.
  • Laat het deeg even 20 minuten rusten/ontspannen.
  • Rol nu het deeg uit tot een plak van 50X40 centimeter.
  • Verdeel de 500 gram gele room netjes over de gehele plak.
  • Verdeel de rozijnen en de krenten over de gehele plak
    En rol deze vervolgens op.
  • Rol de pil uit tot een lengte van 73.5 centimeter en verdeel hem in stukjes van 3.5 centimeter.
  • En verdeel ze over 3 springvormen van 18-19 centimeter.
  • Verwarm de oven nu voor op 220C hete lucht.
  • Laat de broden nu zoveel rijzen, zodat de springvormongeveer geheel gevuld is.
  • Bak ze af in 20 minuten.
  • Na het bakken direct insmeren met lekkere abrikozen moes.

Notities

 
 
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.