Kokos macronen

Soort recept: Banket, Beslag
Land van oorsprong: internationaal
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., uit school, Zomer
Aantal: 20 stuks
Auteur: Koos van de Werf

Benodigdheden

  • Schaal
  • Ijsknijper

Ingrediënten

  • 290 gram eieren
  • 385 gram suiker
  • 355 gram geraspte kokos
  • 142 gram amandelmeel
  • 2 gram zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 160ºC hete lucht.
  • Klop de eieren met de suiker in een kom lichtgeel (kan met de hand).
  • Spatel de geraspte kokos en het amandelmeel erdoor.
  • Schep met een ijstang bolletjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de kokosmakronen ca. 20 min tot ze goudbruin kleuren.
  • Laat helemaal afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.
  • Dompel de onderkant eventueel in de chocolade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.