Schuimkransjes

Kookschuim kransjes.
Soort recept: Banket, Basis recepten, Schuim
Land van oorsprong: internationaal
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., kerst, Kerstgebak, Merengue, uit school
Aantal: 4 Porties van 25 gram eiwit.
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Bakpapier
  • Pan
  • Thermometer
  • Spuitzak
  • Kartelspuitje

Ingrediënten

  • 100 gram Eiwit
  • 350 gram Fijne kristalsuiker
  • 85 gram Water

Werkwijze

  • Meng 250 gram suiker en 85 gram water in een pan door elkaar, en verwarm dit tot 125°C.
  • Klop intussen het eiwit luchtig en voeg geleidelijk 100 gram suiker toe.
  • Als de suikerstroop op temperatuur is, deze al kloppende met een dunne straal toevoegen.
  • Het schuim nu goed taai kloppen, en eventueel op smaak en kleur brengen.
  • Met een spuitzak in de gewenste vorm spuiten, en eventueel bestrooien met suiker of amandel schaafsel.
  • Het schuim bakken/drogen op 130°C of 100°C hete lucht.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.