Schuimkransjes
Kookschuim kransjes.
Soort recept: Banket, Basis recepten, Schuim
Land van oorsprong: internationaal
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., kerst, Kerstgebak, Merengue, uit school
Aantal: 4 Porties van 25 gram eiwit.
Auteur: Carel van Driel
Keukenmachine
Bakpapier
Pan
Thermometer
Spuitzak
Kartelspuitje
- 100 gram Eiwit
- 350 gram Fijne kristalsuiker
- 85 gram Water
Meng 250 gram suiker en 85 gram water in een pan door elkaar, en verwarm dit tot 125°C.
Klop intussen het eiwit luchtig en voeg geleidelijk 100 gram suiker toe.
Als de suikerstroop op temperatuur is, deze al kloppende met een dunne straal toevoegen.
Het schuim nu goed taai kloppen, en eventueel op smaak en kleur brengen.
Met een spuitzak in de gewenste vorm spuiten, en eventueel bestrooien met suiker of amandel schaafsel.
Het schuim bakken/drogen op 130°C of 100°C hete lucht.