Kookschuim

Soort recept: Banket
Land van oorsprong: internationaal
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., Merengue, uit school
Aantal: 1000 gram
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Keukenmachine
  • Weegschaal
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 200 gram Eiwit
  • 100 gram Fijne kristalsuiker (schiftsuiker)

Stroop

  • 600 gram Kristal suiker
  • 200 gram water

Werkwijze

  • Zorg dat alles goed vetvrij is
  • Verwarm de suiker en het water tot 120°C
  • Klop onder tussen het eiwit op en voeg geleidelijk de schiftsuiker toe.
  • Als de stroop 120°C is, voeg je deze in een rustige straal, al kloppend aan het opgeklopte eiwit toe.
  • Laat dit nu taai draaien.
  • Hiervan kunnen nu de gewenste modellen gespoten worden.
  • Bakken/drogen op 130° of 100° hetelucht, tot ze loslaten van het papier.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.