Linzerdeeg
Een stevig bakkende zandkoek deeg. Die iets beter tegen vochtige vullingen bestand is.
Recept afdrukken
Pin recept
Rate Recipe
Soort recept:
Banket, Basis recepten
Land van oorsprong:
Holland
Trefwoorden:
vlaai
Aantal:
1000
gram deeg.
Auteur:
Carel van Driel
Benodigdheden
Keukenmachine (optie)
Deegkrabber
Weegschaal
Ingrediƫnten
Linzerdeeg
Groep 1
200
gram
Boter
240
gram
Witte basterdsuiker
5
gram
Citroenrasp
Groep 2
80
gram
ei
2
gram
Ammonium
Groep 3
480
gram
Patentbloem
2
gram
Bakpoeder
Als je geen ammonium kunt of wilt gebruiken, gebruik dan de advies dosering bakpoeder zoals die op het bakpoeder zakje vermeld staat.
Werkwijze
Deeg maken
1: Meng alle ingredienten, zoals vermeld onder groep 1, goed door elkaar en zonder klontjes. En niet meer dan dat.
2: Los de ammonium op in het ei, en voeg dit toe aan 1, en meng het er door heen.
3: Zeef de bloem en het bakpoeder, en meng de rest van de grondstoffen er doorheen.
Zodra alles aan elkaar zit stoppen met kneden/mixen.
De deeg is direct klaar voor gebruik.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Laat ons even weten
hoe het was.