Linzerdeeg

Een stevig bakkende zandkoek deeg. Die iets beter tegen vochtige vullingen bestand is.
Soort recept: Banket, Basis recepten
Land van oorsprong: Holland
Trefwoorden: vlaai
Aantal: 1000 gram deeg.
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Keukenmachine (optie)
  • Deegkrabber
  • Weegschaal

Ingrediƫnten

Linzerdeeg

    Groep 1

    • 200 gram Boter
    • 240 gram Witte basterdsuiker
    • 5 gram Citroenrasp

    Groep 2

    • 80 gram ei
    • 2 gram Ammonium

    Groep 3

    • 480 gram Patentbloem
    • 2 gram Bakpoeder Als je geen ammonium kunt of wilt gebruiken, gebruik dan de advies dosering bakpoeder zoals die op het bakpoeder zakje vermeld staat.

    Werkwijze

    Deeg maken

    • 1: Meng alle ingredienten, zoals vermeld onder groep 1, goed door elkaar en zonder klontjes. En niet meer dan dat.
    • 2: Los de ammonium op in het ei, en voeg dit toe aan 1, en meng het er door heen.
    • 3: Zeef de bloem en het bakpoeder, en meng de rest van de grondstoffen er doorheen.
    • Zodra alles aan elkaar zit stoppen met kneden/mixen.
    • De deeg is direct klaar voor gebruik.
    Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.