Mais broodjes (voorgebakken)
Soort recept: Kleinbrood
Land van oorsprong: Holland
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 24 Broodjes
Auteur: Carel van Driel
1 Broodbakmachine
1 Deegkrabber
1 Weegschaal
1 Oven
Deeg
- 600 gram Patentbloem extra
- 150 gram Roggebloem
- 15 gram zout
- 12 gram Droge gist
- 7 gram suiker
- 37,5 gram Roomboter
- 2 gram Kurkuma
- 75 gram Zonnebloempitten
- 475 gram water
Vulling
- 75 gram Miel pops (kellogs)
Maak van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg. 10 minuten.
Kneed met de hand de Miel pops balletjes er door.
Geef het deeg naar15-20 minuten een doorslag.
Laat het nogmaals 15-20 minuten rijzen, en verdeel het in 24 stukjes.
Bol de stukjes op. Strijk ze met ei, en druk ze in de maisgries (Polenta), en zet ze op de bakplaat
Laat ze 75-90 minuten rijzen.
Bak ze in 15 minuten af op 190°C. Geen of nauwelijks kleur
Bak ze nogmaals af op 210°C in 6 minuten.