Mergpijpjes.
Erg lekker marsepein gebak.
Recept afdrukken
Pin recept
Rate Recipe
Soort recept:
Banket, Gebak
Land van oorsprong:
Nederland
Trefwoorden:
Bij de koffie en de thee.
Aantal:
15
stuks
Auteur:
Carel van Driel
Benodigdheden
Vierkante taartpan
Bakpapier
Rolstok
Pan
Schaal
Glaceer mes
Zaag mes
Ingrediƫnten
415
gram
Kapsel taart beslag
400
gram
Gele room creme
100
gram
Frambozen jam
600
gram
Marsepein
300
gram
Pure chocolade
Neem iets meer anders kun je de laatste niet mooi dippen.
Werkwijze
Maak een vierkante kapsel taart
Snij deze in twee lagen.
Smeer er een lekkere laag frambozen jam op, en een mooie laag creme.
Leg nu de tweede laag er boven op en druk hem ligt aan.
Zijn de taart nu in banen van +/- 4 centimeter breed.
Rol nu marsepein dun uit, op de brede van de stroken taart.
Snij de plak marsepein recht bij, en smeer hem in met een dunne laag creme.
Leg de banen taart een voor een op de marsepein, en rol ze netjes in.
Laat de marsepein +/- 0.5-1 centimeter overlappen.
Snij nu de rollen op de gewenste lengte mergpijpjes.
Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.
Doop de mergpijpjes +/- 1 centimeter in de chocolade, en plaats ze op bakpapier.
Zet ze even in de koelkast zodat de chocolade goed opstijft.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Laat ons even weten
hoe het was.