Mergpijpjes.

Erg lekker marsepein gebak.
Soort recept: Banket, Gebak
Land van oorsprong: Nederland
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee.
Aantal: 15 stuks
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Vierkante taartpan
  • Bakpapier
  • Rolstok
  • Pan
  • Schaal
  • Glaceer mes
  • Zaag mes

Ingrediƫnten

  • 415 gram Kapsel taart beslag
  • 400 gram Gele room creme
  • 100 gram Frambozen jam
  • 600 gram Marsepein
  • 300 gram Pure chocolade Neem iets meer anders kun je de laatste niet mooi dippen.

Werkwijze

  • Maak een vierkante kapsel taart
  • Snij deze in twee lagen.
  • Smeer er een lekkere laag frambozen jam op, en een mooie laag creme.
  • Leg nu de tweede laag er boven op en druk hem ligt aan.
  • Zijn de taart nu in banen van +/- 4 centimeter breed.
  • Rol nu marsepein dun uit, op de brede van de stroken taart.
  • Snij de plak marsepein recht bij, en smeer hem in met een dunne laag creme.
  • Leg de banen taart een voor een op de marsepein, en rol ze netjes in.
  • Laat de marsepein +/- 0.5-1 centimeter overlappen.
  • Snij nu de rollen op de gewenste lengte mergpijpjes.
  • Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.
  • Doop de mergpijpjes +/- 1 centimeter in de chocolade, en plaats ze op bakpapier.
  • Zet ze even in de koelkast zodat de chocolade goed opstijft.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.