Soort recept: Gevuld, Grootbrood
Land van oorsprong: Nederland
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 5 bolletjes 260gr
Auteur: Carel van Driel
- 300 gram Volkorenmeel
- 200 gram Patentbloem
- 10 gram Zout
- 15 gram Droge gist
- 100 gram Roomboter
- 30 gram Appelstroop
- 270 gram water
Vulling
- 150 gram Rozijnen
- 50 gram Krenten
- 50 gram Cranberry's
- 50 gram Gedroogde abrikozen
- 50 gram Pecannoten
- 50 gram Hazelnoten geroosterd
- 5 gram Kaneel
Snij de gedroogde abrikozen en de pecanoten in vierkante stukjes van +/- 1cm. Maak ook de hazelnoten, met behulp van een plasticzak en een rolstok, een beetje fijner. Laat de rozijnen, krenten, Cranberry's en de Abrikozen nu 15 minuten wellen in koud water.Na 15 minuten het water afgieten in een zeef en de noten er door roeren, en niet vergeten de kaneel er bovenop te leggen. Anders word die vergeten. Kneed van alle grondstoffen in 10-15 minuten een glad deeg. De gewenste deegtemperatuur is 24C
Laat het deeg nu 10-15 minuten rijzen om vervolgens de vulling erdoor te werken.
10 minuten laten rijzen. Daarna het deeg verdelen in 5 gelijke stukken, en opbollen.
Deze daarna even ligt strijken met ei en in de havervlokken drukken, en op de plaat leggen.
Narijs 45-60 minuten. Bakken 210°C 20 minuten.