Soort recept: Gevuld, Grootbrood
Land van oorsprong: Nederland
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 5 bolletjes 260gr
Auteur: Carel van Driel
- 300 gram Volkorenmeel
- 200 gram Patentbloem
- 10 gram Zout
- 15 gram Droge gist
- 100 gram Roomboter
- 30 gram Appelstroop
- 250 gram water
Vulling
- 150 gram Rozijnen
- 50 gram Krenten
- 50 gram Cranberry's
- 50 gram Gedroogde abrikozen
- 50 gram Pecannoten
- 50 gram Hazelnoten geroosterd
- 5 gram Kaneel
Rozijnen, krenten, Cranberry's en de Abrikozen 15 laten wellen in koud water.
Als ze afgegoten zijn de noten er door roeren.
10 minuten kneden 24°C Deegtemperatuur
10-15 minuten rijzen vervolgens de vulling erdoor werken.
10 minuten laten rijzen. Daarna het deeg verdelen in 5 stukken 260 gram, en opbollen.
Even ligt strijken met ei en in de havervlokken drukken, en op de plaat verdelen.
45-60 minuten narijs. Bakken 210°C 20 minuten.