Muesli broodje

Soort recept: Gevuld, Grootbrood
Land van oorsprong: Nederland
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 5 bolletjes 260gr
Auteur: Carel van Driel

Ingrediënten

  • 300 gram Volkorenmeel
  • 200 gram Patentbloem
  • 10 gram Zout
  • 15 gram Droge gist
  • 100 gram Roomboter
  • 30 gram Appelstroop
  • 250 gram water

Vulling

  • 150 gram Rozijnen
  • 50 gram Krenten
  • 50 gram Cranberry's
  • 50 gram Gedroogde abrikozen
  • 50 gram Pecannoten
  • 50 gram Hazelnoten geroosterd
  • 5 gram Kaneel

Werkwijze

  • Rozijnen, krenten, Cranberry's en de Abrikozen 15 laten wellen in koud water.
  • Als ze afgegoten zijn de noten er door roeren.
  • 10 minuten kneden 24°C Deegtemperatuur
  • 10-15 minuten rijzen vervolgens de vulling erdoor werken.
  • 10 minuten laten rijzen. Daarna het deeg verdelen in 5 stukken 260 gram, en opbollen.
  • Even ligt strijken met ei en in de havervlokken drukken, en op de plaat verdelen.
  • 45-60 minuten narijs. Bakken 210°C 20 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.