Soort recept: Banket, Boterdeeg, Koekjes
Land van oorsprong: Nederland
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., Oma’s gebak
Aantal: 375 gram koekjes
Auteur: Carel van Driel
Spuitzak
Deegkrabber
Weegschaal
Bakpapier
Keuken machine (optie)
- 100 gram Roomboter
- 100 gram Witte basterdsuiker
- 1 gram Zout
- 5 gram Vanilline suiker
- 55 gram water
- 130 gram Patentbloem
- 40 gram Noga (fijngehakt)
Maak van kristal suiker en een beetje water caramel. Niet te donker.
Laat dit goed afkoelen en hak het daarna in kleine stukjes.
Meng de boter, de suiker, het zout, de vaniline suiker en het water met een spatel goed door elkaar.
Voeg nu de bloem en de karamel toe en roer het geheel nog kort door elkaar. zodra het goed gemengd is stoppen.
Spuit hiervan kleine dopjes op +/- 5 centimeter van elkaar.
Bak ze op 200°C of 170°C hete lucht in +/- 15 minuten.