Soort recept: Kleinbrood
Land van oorsprong: Holland
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 16 stuks
Auteur: Carel van Driel
Weegschaal
Deegkrabber
Bakplaat
- 750 gram Patentbloem
- 12 gram Droge gist
- 15 gram Zout
- 60 gram witte basterd suiker
- 60 gram Roomboter
- 450 gram water
Maak van alle grondstoffen, met behulp van de broodbakmachine, een goed glad gekneed deeg. +/- 10 minuten kneden.
Haal het deeg uit de broodbakmachine, en doe het in een schaal, en geef het een bulkrijs van 20 minuten.
Sla het deeg door en laat het nogmaals 20 minuten rijzen.
Verdeel het deeg in 24 stukjes van 55 gram, en bol ze op.
Laat deze bolletjes 10 minuten rijzen en druk ze dan plat en vorm ze tot puntjes.
Leg ze op de bakplaat. 12 stuks per plaat.
Narijs +/- 90 minuten. Afbakken 240°C hetelucht in 8 minuten.