Puntbroodjes (soubry)

Soort recept: Kleinbrood
Land van oorsprong: Holland
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 16 stuks
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Deegkrabber
  • Bakplaat

Ingredi├źnten

  • 500 gram Wittebrood bloem (Soubry)
  • 25 gram Gist (verse)
  • 9 gram Zout
  • 35 gram witte basterd suiker
  • 35 gram Roomboter
  • 275 gram water

Werkwijze

  • Maak van alle grondstoffen, met behulp van de broodbakmachine, een goed glad gekneed deeg. +/- 10 minuten kneden.
  • Haal het deeg uit de broodbakmachine, en doe het in een schaal, en geef het een bulkrijs van 20 minuten.
  • Sla het deeg door en laat het nogmaals 20 minuten rijzen.
  • Verdeel het deeg in stukjes van 55 gram, en bol ze op.
  • Laat deze bolletjes 15 minuten rijzen en druk ze dan plat en vorm ze tot puntjes.
  • Leg ze op de bakplaat. 16 stuks per plaat.
  • Narijs +/- 90 minuten. Afbakken 210┬░C hetelucht in 8 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.