Geen producten in winkelwagen
Rijstevlaai met slagroom.

Aantal: 5 vlaaien 24 centimeter
Benodigdheden
- Een kookpan en een tweede iets grotere pan t.b.v. de au bain marie.
- Keukenmachine
- Vlaaipan 24 centimeter.
Ingrediënten
Vlaaideeg
- 750 gram Patentbloem 100%
- 45 gram Gist (verse) 6%
- 10 gram Zout 1,5%
- 75 gram witte basterd suiker 10%
- 300 gram Boter 40%
- 388 gram Melk 45%
Vulling
- 2000 gram Melk
- 400 gram Pap rijst
- 150 gram Eidooier
- 200 gram Suiker-1
- 150 gram Eiwit
- 100 gram Suiker-2
Decoratie
- 1200 gram Slagroom
- 120 gram Suiker
- 1 doos Melkchocolade vlokken
Werkwijze
Rijst koken
- Breng de grotere pan met +/- 3 centimeter water aan de kook, ten behoeven van de au bain marie.
- Breng te gelijkertijd de melk samen met de rijst voorzichtig aan de kook, in de kleinere pan.
- Zodra de melk kookt. de pan in de au bain marie plaatsen, en de rijst nu onder regelmatig roeren, langzaam gaar laten worden. +/- 15 minuten.
- Zodra de rijst gaar is, deze in een vlakke schaal storten en afgedekt met plastic folie in de koelkast laten afkoelen.
Vlaaideeg
- Maak van alle ingredienten onder vlaaideeg een kort gekneed deeg. Zodra alle grondstoffen goed door elkaar gekneed zijn stoppen met kneden.
- Verdeel dit eventueel in stukken van 350 gram, en maak er bollen van.
- Dek de deegbollen af met plastic, en laat ze 15 minuten rijzen.
- Rol nu de bol in etappes uit tot een plak die ruim (2Cm) over de vlaaipan heen valt.
Vulling maken
- Het is de bedoeling om de rijstepap vulling zo luchtig mogelijk te maken.
- Klop het eiwit en de suiker-2 op met een keuken machine tot het goed stand heeft.
- Roer de eidooiers en de suiker-1 goed door elkaar.
- Roer nu het dooier suiker mengsel door de afgekoelde rijstepap.
- Spatel vervolgens voorzichtig het opgeklopte schuim er door.
- Schep nu de vulling in de met deeg beklede vlaaivorm, en verdeel hem netjes.
Bakken
- Bak de vlaai nu af op +/- 210°C (180°C hete lucht) in +/- 20 minuten.
- Zodra de vlaai enigzinds hanteerbaar is deze uit de vorm halen, en op een rekje laten afkoelen.
Decoreren
- zorg dat de vlaai echt goed afgekoeld is, voor dat je met decoreren begint.
- Klop de slagroom samen met de suiker op, tot ze mooi stevig is.
- Verdeel de slagroom met een spuitzak en een groot kartelspuit over de gehele vlaai.
- Strooi er nu wat chocolade vlokken overheen.
- Succes verzekerd. Eet smakelijk.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.