Rogge knar met kwark.

Soort recept: Grootbrood
Land van oorsprong: Nederland
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 2 Broodjes 450 gram
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Deegkrabber
  • Bakplaat
  • Broodbakmachine

Ingrediënten

  • 250 gram Volkorenbrood meel (Soubry)
  • 100 gram Wittebrood bloem (Soubry)
  • 50 gram Rogge volkoren meel
  • 10 gram Zeezout
  • 5 gram Droge Gist
  • 5 gram Witte basterdsuiker
  • 15 gram Roomboter
  • 100 gram Kwark
  • 280 gram water

Werkwijze

  • Maak op de welbekende manier een goed afgekneed deeg. 10 minuten in de broodbakmachine. Deeg temperatuur 26°C
  • Leg het deeg in een ligt met olie ingevette schaal, en geef het een bulk rijs van 20-25 minuten, en sla het dan door. Laat het nu nogmaals 15-20 minuten rijzen.
  • Verdeel het deeg nu in 2 gelijke stukken, bol ze netjes op, en decoreer ze met havermout.
  • Leg ze op de bakplaat, of in deegmandjes, en geef ze een narijs van +/- 50 minuten.
  • Snij de broden in, en bak ze met stoom af op 210°C Hetelucht in 30 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.