Rogge knar met kwark.

Soort recept: Grootbrood
Land van oorsprong: Nederland
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 2 Broodjes 450 gram
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Deegkrabber
  • Bakplaat
  • Broodbakmachine

Ingrediënten

  • 450 gram Boerenbrood meel (Soubry)
  • 50 gram Rogge volkoren meel
  • 10 gram Zout
  • 15 gram Gist (verse)
  • 5 gram Witte basterdsuiker
  • 15 gram Roomboter
  • 100 gram Kwark
  • 250 gram water

Werkwijze

  • Maak op de welbekende manier een goed afgekneed deeg. 10 minuten in de broodbakmachine. Deeg temperatuur 26°C
  • Geef het deeg een bulk rijs van 20-25 minuten.
  • Verdeel het nu in 2 gelijke stukken, zet het aan de punt, en laar het nogmaals 20-25 minuten rijzen.
  • Vorm de deegstukken nu tot het gewenste model, en leg ze op de bakplaat, of in deegmandjes, en geef ze een narijs van +/- 50 minuten.
  • Snij de broden in, en bak ze met stoom af op 210°C Hetelucht in 30 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.