Soort recept: Grootbrood
Land van oorsprong: Nederland
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 2 Broodjes 450 gram
Auteur: Carel van Driel
Weegschaal
Deegkrabber
Bakplaat
Broodbakmachine
- 250 gram Volkoren meel
- 150 gram Patent bloem
- 100 gram Rogge volkoren meel
- 10 gram Zeezout
- 5 gram Droge Gist
- 5 gram gerstemoutstroop
- 15 gram Roomboter
- 100 gram Kwark
- 300 gram water
Maak op de welbekende manier een goed afgekneed deeg. 10 minuten in de broodbakmachine. Deeg temperatuur 26°C
Leg het deeg in een ligt met olie ingevette schaal, en geef het een bulk rijs van 20-25 minuten, en sla het dan door. Laat het nu nogmaals 15-20 minuten rijzen.
Verdeel het deeg nu in 2 gelijke stukken, bol ze netjes op, en decoreer ze met havermout.
Leg ze op de bakplaat, of in deegmandjes, en geef ze een narijs van +/- 50 minuten.
Snij de broden in, en bak ze met stoom af op 210°C Hetelucht in 30 minuten.