Rozijnen of krenten bollen (Soubry)

Soort recept: Gevuld kleinbrood
Land van oorsprong: Nederland
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 24 Krentenbollen 60 gram
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Broodbakmachine
  • Deegkrabber
  • Bakplaat

Ingredi├źnten

Deeg

Vulling

  • 350 gram Gewelde rozijnen
  • 150 gram Gewelde krenten

Werkwijze

  • Laat de rozijnen en de krenten ongeveer 20 minuten wellen in lauw warm water. Doe dit liefst 3-4 uur voordat je het deeg gaat kneden.
  • Maak op de bekende manier een goed afgekneed deeg.
  • Laat het deeg vervolgens 15-20 minuten rijzen, en kneed vervolgens de vulling er doorheen. Het liefst met de hand.
  • Als de vulling er goed doorheen zit, het deeg tot een bol vormen en 20-30 minuten laten rijzen.
  • Nu het deeg verdelen in stukjes van 60-70 gram, en deze opbollen en op de bakplaat zetten.
  • Narijs +/- 90 minuten. afbakken op 210┬░C hete lucht in 8minuten.
  • Direct na het bakken even natspuiten met een plantenspuit met water, zodat ze mooi gaan glansen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept