Rozijnen of krenten bollen (Soubry)

Soort recept: Gevuld kleinbrood
Land van oorsprong: Nederland
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 24 Krentenbollen 60 gram
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Broodbakmachine
  • Deegkrabber
  • Bakplaat

Ingredi├źnten

Deeg

  • 500 gram Witbrood bloem (Soubry)
  • 10 gram Zout
  • 20 gram Droge Gist
  • 35 gram Citroenrasp
  • 35 gram Roomboter
  • 5 gram Kaneel
  • 2 gram Gele kleurstof
  • 290 gram Water

Vulling

  • 300 gram Gewelde rozijnen
  • 100 gram Gewelde krenten
  • 50 gram Gedroogde abrikozen

Werkwijze

  • Laat de rozijnen en de krenten ongeveer 15-20 minuten wellen in lauw warm water. Doe dit liefst een halve dag voordat je het deeg gaat kneden.
  • Maak op de bekende manier een goed afgekneed deeg.
  • Laat het deeg vervolgens 15-20 minuten rijzen, en kneed vervolgens de vulling er doorheen. Het liefst met de hand.
  • Als de vulling er goed doorheen zit, het deeg tot een bol vormen en 15-20 minuten laten rijzen.
  • Nu het deeg verdelen in stukjes van 60 gram, en deze opbollen en op de bakplaat zetten.
  • Narijs +/- 90 minuten. afbakken op 210┬░C hete lucht in 8minuten.
  • Direct na het bakken even natspuiten met een plantenspuit met water, zodat ze mooi gaan glansen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.