Rozijnen of krenten bollen
Soort recept: Gevuld kleinbrood
Land van oorsprong: Nederland
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 24 Krentenbollen 60 gram
Auteur: Carel van Driel
Broodbakmachine
Deegkrabber
Bakplaat
Deeg
- 500 gram Patentbloem
- 10 gram Zout
- 20 gram Droge Gist
- 35 gram Citroenrasp
- 50 gram Roomboter
- 5 gram Kaneel
- 290 gram Water
Vulling
- 350 gram Gewelde rozijnen
- 100 gram Gewelde krenten
- 50 gram Gedroogde abrikozen. Geweld!!
Laat de rozijnen en de krenten ongeveer 15-20 minuten wellen in lauw warm water. Doe dit liefst een halve dag voordat je het deeg gaat kneden.
Maak op de bekende manier een goed afgekneed deeg.
Laat het deeg vervolgens 15-20 minuten rijzen, en kneed vervolgens de vulling er doorheen. Het liefst met de hand.
Als de vulling er goed doorheen zit, het deeg tot een bol vormen en 15-20 minuten laten rijzen.
Nu het deeg verdelen in 24 stukjes van 60 gram, en deze opbollen en op de bakplaat zetten.
Narijs +/- 90 minuten. afbakken op 230°C hete lucht in 8 minuten.
Direct na het bakken even natspuiten met een plantenspuit met water, zodat ze mooi gaan glansen.