Suikerbrood (tulband)

Soort recept: Gevuld
Land van oorsprong: Fries
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., Brood maaltijd
Aantal: 4 Tulbandjes
Auteur: Carel van Driel

Ingrediënten

Deeg

  • 500 gram patentbloem
  • 10 gram zout
  • 10 gram droge gist
  • 50 gram Roomboter

Vulling

  • 350 gram Klontjes suiker (chips)
  • 15 gram Citroenrasp
  • 2 gram Kaneel

Werkwijze

  • Maak een goed afgekneed deeg 25°C
  • 10-15 minuten laten rijzen, vervolgens de vulling er door verdelen.
  • Direct verdelen in stukken van +/- 300 gram.
  • Deze opbollen en even laten rusten.
  • Maak een gat in het midden van de bol en leg ze in goed beboterde tulband vormen
  • +/- 30 minuten narijs
  • 20 minuten bakken op 190°C.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.