Geen producten in winkelwagen
Vlechtbrood en broodjes.

Aantal: 6 broden van 300 gram deeg.
Benodigdheden
- Keukenmachine (optie)
- Grote schaal (optie)
- Deegsteker (optie)
- Bakplaat
- Bakpapier
- Litersmaat
- Plastic folie
- Kwast
- Weegschaal
Ingrediënten
- 1000 gram Patentbloem 100%
- 50 gram Gist (verse) 5%
- 15 gram zout 1,5%
- 100 gram witte basterd suiker 10%
- 100 gram Roomboter 10%
- 50 gram ei 5%
- 400 gram water 40%
Werkwijze
- Maak van alle ingredienten een goed afgekneed deeg. +/-25°C
- Laat het deeg +/- 30 minuten rijzen onder plastic.
- Verdeel het nu in de gewenste hoeveelheden. 3X100 gram 4X75 gram enzovoort.
- Maak van de deegstukjes bolletjes, en leg ze onder plastic zodat ze niet uitdrogen.
- Vorm nu, voor elk vlechtbrood het gewenste aantal bolletjes, tot puntbroodjes.
- Rol deze in etapes uit tot de gewenste lengte.
- Vorm ze nu tot een vlechtbrood, en plaats dit op de bakplaat.
- Bestrijk het vlechtbrood nu met losgeklopt ei.
- Laat het vlechtbrood +/- 60 minuten rijzen in de narijs.
- Bak de broden af op 180°C +/- 10 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.