Soort recept: Kleinbrood
Land van oorsprong: Holland
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 30 stuks
Auteur: Carel van Driel
Weegschaal
Deegkrabber
Bakplaat
- 1000 gram Wittebrood bloem (Soubry)
- 60 gram Gist (verse)
- 18 gram Zout
- 70 gram witte basterd suiker
- 80 gram Roomboter
- 580 gram water
Maak van alle grondstoffen een goed glad gekneed deeg.
Geef het deeg een bulkrijs van 20 minuten.
Sla het deeg door en laat het nogmaals 20 minuten rijzen.
Verdeel het deeg in stukjes van 55 gram, en bol ze op.
Laat deze bolletjes 15 minuten rijzen en druk ze dan met het heft van een tafelmes in.
Leg ze nu in rijen, op een met rijstemeel bestrooide doek, en laat ze nog 40 minuten rijzen.
Schiet ze nu met behulp van een schepbord op de bakplaat.
Bak ze af op 250°C of 220°C hetelucht in 8 minuten.