Vloerkadetten

Vloerkadetten

Soort recept: Kleinbrood
Land van oorsprong: Holland
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 30 stuks
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Deegkrabber
  • Bakplaat

Ingrediënten

  • 1000 gram Wittebrood bloem (Soubry)
  • 60 gram Gist (verse)
  • 18 gram Zout
  • 70 gram witte basterd suiker
  • 80 gram Roomboter
  • 580 gram water

Werkwijze

  • Maak van alle grondstoffen een goed glad gekneed deeg.
  • Geef het deeg een bulkrijs van 20 minuten.
  • Sla het deeg door en laat het nogmaals 20 minuten rijzen.
  • Verdeel het deeg in stukjes van 55 gram, en bol ze op.
  • Laat deze bolletjes 15 minuten rijzen en druk ze dan met het heft van een tafelmes in.
  • Leg ze nu in rijen, op een met rijstemeel bestrooide doek, en laat ze nog 40 minuten rijzen.
  • Schiet ze nu met behulp van een schepbord op de bakplaat.
  • Bak ze af op 250°C of 220°C hetelucht in 8 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.

Geef een reactie

Rating recept