Volkoren brood

Soort recept: Grootbrood
Land van oorsprong: internationaal
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 1 kilo brood
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Oven
  • Weegschaal

Ingrediënten

  • 670 gram Volkoren meel (Soubry)
  • 400 gram Water
  • 30 gram Roomboter
  • 10 gram Zout
  • 15 gram Verse gist
  • 4 gram Suiker

Werkwijze

  • Maak van alle grondstoffen een goed geknede deeg. 26°C
  • Geef het deeg een bulkrijs van +/- 30 minuten.
  • Sla het deeg door, en laat het nogmaals +/- 30 minuten rijsen.
  • Druk de deeg nu een beetje plat, en vorm het in het gewenste model.
  • Geef het een narijs van 45-60 minuten.
  • Bak het brood op 230°C of 200°C hete lucht 45 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.