Krokante voorgebakken witte broodjes

Soort recept: Kleinbrood
Land van oorsprong: Nederland
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 24 Broodjes
Auteur: Carel van Driel

Ingrediënten

  • 600 gram Patentbloem
  • 150 gram Roggebloem
  • 15 gram Zout
  • 12 gram Droge gist
  • 22,5 gram Roomboter
  • 22,5 gram Appelstroop
  • 475 gram Water

Werkwijze

  • Maak met behulp van de broodbakmachine, van alle grondstoffen, een goed afgekneed deeg. +/- 10 minuten.
  • Laat het deeg 20-25 minuten rijzen en sla het daarna door. Of maak het deeg op tot een pil geschikt voor de verdeelbak.
  • Laat het deeg nogmaals 15-20 minuten rijzen en verdeel het hierna.
  • Bol de deegstukjes op, en vorm ze eventueel tot puntbroodjes.
  • Geef ze nu een narijs van 75-90 minuten.
  • Bak ze af in 15 minuten 190°C. Geen of wienig kleur.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.