Krokante voorgebakken witte broodjes
Soort recept: Kleinbrood
Land van oorsprong: Nederland
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 24 Broodjes
Auteur: Carel van Driel
- 600 gram Patentbloem
- 150 gram Roggebloem
- 15 gram Zout
- 12 gram Droge gist
- 22,5 gram Roomboter
- 22,5 gram Appelstroop
- 475 gram Water
Maak met behulp van de broodbakmachine, van alle grondstoffen, een goed afgekneed deeg. +/- 10 minuten.
Laat het deeg 20-25 minuten rijzen en sla het daarna door. Of maak het deeg op tot een pil geschikt voor de verdeelbak.
Laat het deeg nogmaals 15-20 minuten rijzen en verdeel het hierna.
Bol de deegstukjes op, en vorm ze eventueel tot puntbroodjes.
Geef ze nu een narijs van 75-90 minuten.
Bak ze af in 15 minuten 190°C. Geen of wienig kleur.