Witbrood (Soubry)

Soort recept: Grootbrood
Land van oorsprong: Nederland
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 1000 gram
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Deegkrabber

Ingrediënten

  • 670 gram Bloem (Soubry)
  • 400 gram water
  • 20 gram Roomboter
  • 12 gram Zout
  • 12 gram Gist (verse)
  • 6 gram Witte basterdsuiker

Werkwijze

  • Maak van alle grondstoffen een goed glad geknede deeg. 26°C
  • Geef het een bulkrijs van 30 minuten.
  • Sla het deeg door en laat het nogmaals 30 minuten rijzen.
  • Druk het nu een beetje plat en vorm het in het gewenste model.
  • Geef het een narijs van 45-60 minuten.
  • Bak het op 240°C of 210°C hete lucht in 35 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.