Zachte Italiaanse bollen

Soort recept: Kleinbrood
Land van oorsprong: Italiaans
Trefwoorden: Bij de borrel, Brood maaltijd
Aantal: 16 bollen
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Broodbakmachine
  • Weegschaal
  • Deegkrabber
  • Bakplaat

Ingrediënten

  • 500 gram Witbrood bloem (Soubry)
  • 9 gram Zout
  • 10 gram Droge gist
  • 15 gram Italiaanse kruiden mix Sicilië (Verstegen)
  • 20 gram Roomboter
  • 5 gram Witte basterdsuiker
  • 300 gram water

Werkwijze

  • Maak van de bovenstaande grondstoffen een goed afgekneed deeg (10 minuten kneden)
  • Leg het deeg na het kneden in royaal met olijfolie ingevette schaal, en laat het 20-25 minuten rijzen.
  • Sla het deeg door en laat het nogmaals 20-25 minuten rijzen.
  • Stort het deeg nu op een ligt met olijfolie ingevette werkbank, en verdeel het in stukjes van +/- 55 gram.
  • Bol deze stukjes nu op zonder verder gebruik te maken van bloem, en plaats ze op een met bakpapier belegde bakplaat.
  • Geef ze een narijs van +/- 90 minuten.
  • Bak ze af met stoom op 210°C in 10-12 minuten.

Notities

De kruiden mix bevat ook zongedroogde tomaten. En dat maakt hem toch wel erg lekker, om te gebruiken in een brood deeg.
Het was eigenlijk mijn bedoeling om krokante broodjes te maken, maar ze zijn, denk ik, door het gebruik van de olijfolie tijdens het opbollen zo zacht geworden.
Ondanks dat zijn ze wel erg lekker geworden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.