Soort recept: Banket, Boterdeeg
Land van oorsprong: Holland
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., Oma’s gebak
Aantal: 625 gram
Auteur: Carel van Driel
Deegkrabber
Bakpapier
Rolstok
Weegschaal
Deeg steker
- 250 gram Roomboter
- 160 gram Witte basterdsuiker
- 8 gram Citroenrasp
- 15 gram ei
- 175 gram Patentbloem
- 100 gram Zeeuwse bloem
- 2 gram Bakpoeder
Maak van alle grondstoffen op de bekende wijze een zetdeeg.
Dit is een erg slap deeg, dus laat het eerst even in de koelkast opstijven.
Haal het deeg uit de koelkast en kneed het even kort door zodat het weer soepel word.
Rol het nu uit tot een plak van +/- 3mm dikte, en steek er koekjes van uit.
Leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat.
Afbakken op 165°C hete lucht in 18 minuten.
Dit deeg is erg lastig te verwerken in de zomer (slap). Maar geeft wel erg lekkere koekjes.