Geen producten in winkelwagen
Zeeuwse bolussen

Aantal: 35 stuks
Benodigdheden
- Deegkrabber
- Bakpapier
- Bakplaat
Ingrediënten
Deeg
- 1000 gram Patentbloem
- 70 gram Gist
- 20 gram Zout
- 50 gram Witte basterdsuiker
- 80 gram Roomboter
- 30 gram Citroenrasp
Kaneelsuiker
- 300 gram Bruine basterdsuiker
- 30 gram Kaneel
Werkwijze
- Maak op de gebruikelijke manier een goed gekneed deeg.
- Laat het deeg even 20 minuten rijsen onder plastic.
- Weeg het deeg af in stukjes van +/- 50 gram en bol ze op.
- Ga ze hierna direct in de kaneelsuiker rollen, en rol ze in 3 stappen uit tot +/- 30-35 cm.
- Vorm ze, als ze op lengte zijn, tot bolussen, en leg ze op een met papier belegde bakplaat met een opstaande rand.
- De bakplaat met opstaande rand is belangrijk omdat het een kokende massa word.
- Laat ze onder plastic +/- 60 minuten rijsen.
- Na voldoende rijs bakken op 230°C of 200°C hete lucht 7-8 minuten
- Na het bakken zo snel mogelijk lossen op een met bakpapier bedekte bakplaat, om de stroop goed over de bolussen te laten lopen.
- Als ze goed afgekoeld zijn, verpakken in plastic, zodat ze niet uitdrogen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.