Zeeuwse bolussen

Zeeuwse bolussen

Soort recept: Kleinbrood
Land van oorsprong: Holland
Trefwoorden: Streekgerecht
Aantal: 35 stuks
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Deegkrabber
  • Bakpapier
  • Bakplaat

Ingrediënten

Deeg

  • 1000 gram Patentbloem
  • 70 gram Gist
  • 20 gram Zout
  • 50 gram Witte basterdsuiker
  • 80 gram Roomboter
  • 30 gram Citroenrasp

Kaneelsuiker

  • 300 gram Bruine basterdsuiker
  • 30 gram Kaneel

Werkwijze

  • Maak op de gebruikelijke manier een goed gekneed deeg.
  • Laat het deeg even 20 minuten rijsen onder plastic.
  • Weeg het deeg af in stukjes van +/- 50 gram en bol ze op.
  • Ga ze hierna direct in de kaneelsuiker rollen, en rol ze in 3 stappen uit tot +/- 30-35 cm.
  • Vorm ze, als ze op lengte zijn, tot bolussen, en leg ze op een met papier belegde bakplaat met een opstaande rand.
  • De bakplaat met opstaande rand is belangrijk omdat het een kokende massa word.
  • Laat ze onder plastic +/- 60 minuten rijsen.
  • Na voldoende rijs bakken op 230°C of 200°C hete lucht 7-8 minuten
  • Na het bakken zo snel mogelijk lossen op een met bakpapier bedekte bakplaat, om de stroop goed over de bolussen te laten lopen.
  • Als ze goed afgekoeld zijn, verpakken in plastic, zodat ze niet uitdrogen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.

Geef een reactie

Rating recept