Zonnebrood

Soort recept: Grootbrood
Land van oorsprong: Nederland
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 2 broden +/- 450gr
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • 1 Broodbakmachine
  • 1 Oven

Ingrediënten

  • 400 gram Patentbloem
  • 100 gram Roggebloem
  • 10 gram Zout
  • 5 gram Droge gist
  • 50 gram Zonnebloem pitten licht geroosterd
  • 50 gram Sesamzaad licht geroosterd
  • 5 gram Gerstemout siroop
  • 25 gram Roomboter
  • 350 gram Water

Werkwijze

  • Doe alle grondstoffen in de broodbakmachine.
  • Zet de broodbakmachine op de stand dough, en start de machine.
  • Kijk in het begin even of de deeg niet te stevig of te slap is.
  • Als de broodbakmachine zijn gehele programma heeft afgewerkt, en piept, haal je het deeg uit de broodbakmachine.
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken, en vorm het tot het gewenste model.
  • Leg de broden nu in een deegmandje op direct op de bakplaat, en geef ze zeker 1 uur narijs.
  • Verwarm de oven voor op 230-240°C
  • Bak de broden in 30-40 minuten lekker bruin.

Notities

Wees niet te voorzichtig met de kleur. Want lekker brood heeft gewoon kleur nodig. Kijk wel een beetje uit dat de zonnebloem pitten, waar je het brood mee gedecoreerd heb, niet verbranden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.