Ga terug
+ servings

Tijgerbrood

Soort recept: Grootbrood
Land van oorsprong: Holland
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 1 brood. 800gr
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Schaal
  • spatel

Ingrediënten

Brooddeeg

Tijgerpap

  • 100 gram Rijstemeel (Free from)
  • 5 gram Gist
  • 7 gram Suiker
  • 2 gram Zout
  • 10 gram Olie
  • 90 gram Water

Werkwijze

  • Maak op de bekende manier een witbrood deeg
  • Geef het 30 minuten bulk rijs.
  • Druk het deeg plat en maak er een punt van, en geef het nogmaals 20-30 minuten puntrijs.
  • Druk het plat en vorm het tot een mooi brood model
  • Doe dit in een ruim met olie ingevet bakblik, en breng de tijgerpap gelijkmatig aan.
  • Geef het een narijs van 60-70 minuten.
  • Bak het brood op 240°C of 210°C hete lucht in 30 minuten. met een beetje stoom.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.