Ga terug
+ servings

Zandkoekjes (Soubry)

Soort recept: Banket, Boterdeeg
Land van oorsprong: Holland
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., Oma's gebak
Aantal: 625 gram
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Deegkrabber
  • Bakpapier
  • Rolstok
  • Weegschaal
  • Deeg steker

Ingrediënten

  • 250 gram Roomboter
  • 160 gram Witte basterdsuiker
  • 8 gram Citroenrasp
  • 15 gram ei
  • 275 gram Patisserie bloem (Soubry)
  • 2 gram Bakpoeder

Werkwijze

  • Maak van alle grondstoffen op de bekende wijze een zetdeeg.
  • Dit is een erg slap deeg, dus laat het eerst even in de koelkast opstijven.
  • Haal het deeg uit de koelkast en kneed het even kort door zodat het weer soepel word.
  • Rol het nu uit tot een plak van +/- 3mm dikte, en steek er koekjes van uit.
  • Leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat.
  • Afbakken op 140°C hete lucht in 18 minuten.

Notities

Dit deeg is erg lastig te verwerken in de zomer (slap). Maar geeft wel erg lekkere koekjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.