Ga terug
+ servings

Mais broodjes (voorgebakken)

Soort recept: Kleinbrood
Land van oorsprong: Holland
Trefwoorden: Brood maaltijd
Aantal: 24 Broodjes
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • 1 Broodbakmachine
  • 1 Deegkrabber
  • 1 Weegschaal
  • 1 Oven

Ingrediënten

Deeg

  • 600 gram Patentbloem extra
  • 150 gram Roggebloem
  • 15 gram zout
  • 12 gram Droge gist
  • 7 gram suiker
  • 37,5 gram Roomboter
  • 2 gram Kurkuma
  • 75 gram Zonnebloempitten
  • 475 gram water

Vulling

  • 75 gram Miel pops (kellogs)

Werkwijze

  • Maak van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg. 10 minuten.
  • Kneed met de hand de Miel pops balletjes er door.
  • Geef het deeg naar15-20 minuten een doorslag.
  • Laat het nogmaals 15-20 minuten rijzen, en verdeel het in 24 stukjes.
  • Bol de stukjes op. Strijk ze met ei, en druk ze in de maisgries (Polenta), en zet ze op de bakplaat
  • Laat ze 75-90 minuten rijzen.
  • Bak ze in 15 minuten af op 190°C. Geen of nauwelijks kleur
  • Bak ze nogmaals af op 210°C in 6 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.