Ga terug
+ servings

Gevulde koeken

Geschikt voor van alles en nog wat.
Soort recept: Banket, Boterdeeg
Land van oorsprong: Holland
Trefwoorden: Bij de koffie en de thee., uit school, vrij tijd
Aantal: 120 Gevulde koeken
Auteur: Carel van Driel

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Bekken
  • Deegkrabber

Ingrediënten

Deeg

  • 1500 gram Roomboter
  • 1500 gram Witte basterdsuiker
  • 75 gram Citroenrasp
  • 150 gram ei
  • 2625 gram Patentbloem
  • 15 gram Koolzuur

Spijs

  • 3000 gram Amandelspijs
  • 180 gram ei
  • 80 gram Citroenrasp
  • 300 gram water

Decoratie

  • 250 gram ei
  • 200 gram halve amandelen

Werkwijze

  • Maak van alle ingredienten, onder deeg, een zetdeeg, en zet die even in de koelkast.
  • Maak de spijs aan met het ei, citroenrasp en het water.
  • Rol de deeg uit tot een dikte van +/- 3 mm
  • Steek met behulp van een kartel steker van +/- 8 cm plakjes ui.
  • Leg de helft van de plakjes op de bakplaat en spuit hier een dopje van de afgeslapte spijs op.
  • Leg nu het boven plakje hier op en druk het ligt aan zodat de buiten rand goed op elkaar ligt.
  • Strijk de koek ligt met ei en leg er 1 of meer halve amandelen op.
  • Laat het strijksel even op drogen.
  • Strijk de koek nu nogmaals en bak ze af.
  • 240°C of 210°C hete lucht in +/- 8 minuten.

Notities

23-12-20 Gevulde kerst kransen er van gemaakt. Niet te veel spijs erop spuiten. Ander past het boven plakje er niet goed op. Kartel steker 10.5 Cm gladde steker kleinste maat.
Momenten, vrije tijd, uit school 5.1
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons even weten hoe het was.